Primaria Piatra Neamt da din nou bani pe lucrari negociate fara anunt de participare la vreo licitatie

0

Primaria Piatra Neamt da din nou bani pe lucrari negociate fara anunt de participare la vreo licitatie, ci doar cu un anunt de atribuire cu numarul 127851/22.08.2012, iar cel care primeste contractul este vesnica firma SC T.L.S.I.T. S.A .
La capitolul „Alte informatii” , partile convin sa noveze contractul de lucrari 25.299/24.06.2011 al carui pret este de 7.470.907,77 lei fara TVA.
Dupa cum vedem in exprimarea de mai sus , maestrii de la primarie au introdus o expresie simpatica ” partile convin sa noveze contractul „. NOVAȚIE inseamna stingerea unei datorii vechi prin crearea alteia noi sau întelegere intervenită între părtile interesate, în baza căreia are loc înlocuirea debitorului printr-o altă persoană care preia obligatiile stabilite initial sau înlocuire a unui contract prin altul nou.
Sincer, noi nu mai intelegem nimic. Tot ce stiam noi despre legi se pare ca la Primaria Piatra Neamt are cu totul alt sens si nici nu prea mai putem vorbi de licitatii aranjate in acest oras deoarece s-a trecut la un nivel superior : nu se mai fac licitatii . Se acorda contractele direct in urma unor „negocierei” .
Parca se puteau da bani mai multi fara licitatie doar in caz de calamitate , forta majora sau alte evenimente similare . Poate nu mai stim noi sau poate ceva nu e in regula la metodele de lucru ale primariei .
Poate ne vor lamuri noii alesi locali care  au primit voturile pietrenilor chiar in acest scop . Nu ?

COMPLETARE ART : Contractele atribuite direct sunt suplumentari de sume la alte contracte mai vechi . Aceasta este gaselinita prin care se dau bani fara a reorganiza licitatie . Se suplimenteaza suma licitata initial .

Iosub Robert

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate