Primăria Piatra-Neamț, consultări publice cu diversele categorii socio-profesionale din municipiu

0

Primăria Piatra-Neamț și-a făcut un obicei ca la începutul fiecărui an să organizeze consultări publice cu diversele categorii socio-profesionale din Piatra-Neamț, în vederea realizării Programului de Guvernare Locală pentru anul 2018.

Primarul Dragoș Chitic, împreună cu viceprimarii Luminița Vîrlan și Bogdan Gavrilescu, s-a întâlnit cu reprezentanții ONG-urilor, cultelor, cluburile sportive și centrelor sociale din cadrul Primăriei Piatra-Neamț.

Pentru a veni in sprijinul activității derulate de societatea civilă din Piatra-Neamț primarul Dragoș Chitic a deschis întâlnirea  cu următoarele propuneri:

  • Anual vor fi 3 sesiuni pentru depunerea proiectelor cu finanțare nerambursabilă de la bugetul local în baza Legii nr. 350/2005;
  • Din această primăvară va fi dată în folosință „Casa Voluntariatului” de pe Aleea Tineretului nr.6, unde ONG-urile își vor putea desfășura activitatea sau vor putea derula proiecte;
  • Având în vedere faptul că Primăria Piatra-Neamț a preluat în administrare Ștrandul Municipal, terenurile de sport din această bază de agrement vor putea fi puse gratuit la dispoziția cluburilor sportive pentru a desfășura competiții în vederea promovării sportului de masă;
  • În acest an va fi dat în folosință un nou „Club al Seniorilor” în cartierul Dărmănești;
  • Foișorul din Parcul Central va fi renovat și va fi pus la dispoziția ONG-urilor pentru desfășurarea de evenimente cultural-artistice.
  • Igloo-ul de pe Cozla va fi pus la dispoziția ONG-urilor pentru organizarea de spectacole sau alte evenimente.

Primarul Dragoș Chitic si-a arătat disponibilitatea de a acorda sprijin ONG-urilor în promovarea evenimentelor pe care le organizează cu sau fără susținere financiară de la Primăria Piatra-Neamț pe canalele de comunicare de care dispune instituția. De asemenea, având în vedere semnalele de alarmă transmise de societatea civilă, primarul a lansat invitația către asociațiile de profil de a realiza proiecte de educație civică, inclusiv pentru prevenirea consumului de droguri și alcool în rândul tinerilor, combaterea cerșetorii, protecția mediului.

Dintre propunerile făcute de reprezentanții ONG-urilor se numără:

– montarea de semafoare cu semnal sonor în zona centrală care să vină in sprijinul persoanelor cu dizabilități;

– crearea unei platforme online care să faciliteze comunicarea între ONG-urile din tot județul și autorități.

„Consultarea cetățenilor și a categoriilor socio-profesionale la începutul fiecărui an este foarte importantă pentru a identifica nevoile comunității și pentru a fi eficienți în activitatea administrativă. Bugetul din acest va fi construit ținând cont de propunerile făcute și de problemele ridicate în cadrul acestor întâlniri. Îmi doresc ca resursele municipiului să ajungă acolo unde este mai multă nevoie și să oferim servicii publice de calitate cetățenilor acestui municipiu” a declarat primarul Dragoș Chitic.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate