Primăria Piatra-Neamț angajează pe cine trebuie să fie angajat…

1

Într-un oraș aflat în pragul falimentului, primăria angajează încontinuu bugetari de zici că orașul este în plină dezvoltare. Angajările miros a posturi oferite cu dedicație, deoarece condițiile de angajare nu corespund sub nicio formă cu realitățile economice și manageriale din lumea reală. Mai mult de atât primăria nu investește în promovarea anunțurilor de angajare de parcă ar dori să nu ajungă la prea multă lume.

Să luăm un exemplu. Primăria Piatra-Neamț angajează Șef birou grad II la Biroul Administrare Spații Locative- Direcția Patrimoniu.

Din capul locului, oricine poate observa că cerințele primăriei pentru cel care ar trebui să administreze spații locative nu au corespondent în realitate. Dacă iei orice administrator de spații locative din mediul privat, un administrator performant care face bani mulți, nu l-ai putea angaja la primărie pentru că nu s-ar încadra în cerințele postului. Păi cum vine asta? Dacă un angajat foarte bun din mediul privat nu se poate angaja pe un post similar la primărie, atunci ce fel de angajat ar vrea primăria să aibă?

Ipotezele de lucru nu pot fi decât două. Ori postul e pregătit pentru cineva care dacă nu e capabil să ia concursul poate va fi interimar, ori cine se ocupă de recrutarea de personal la primărie e incompetent sau dezinteresat de a face ceva bun.

Cam așa s-au angajat majoritatea bugetarilor care calcă de trei ori în același loc și cu care orice discuție începe cu ”nu se poate”. Găști de incompetenți au ocupat mai toate instituțiile și primăriile. Găști de oameni mult mai bine plătiți decât cei din privat, dar care fac treaba de 10 ori mai ineficient decât cei din privat. Găști de bugetari care sunt aduși politic, pe pile, pe mită, pe grade de rudenie sau pe alte criterii în afară de competență.

În tot acest timp în care primăria Piatra-Neamț și multe alte clădiri unde sălășluiesc bugetari se angajează incompetenți sunt doar câțiva bugetari care muncesc ca sclavii să facă și munca celor care taie frunze la câini sau caută toate ziua să facă vreo combinație din care să le iasă ceva.

1 Comentariu
  1. Muraru Constantin spune

    Dinastia pnl cu marioneta Carabulea !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate