Primăria Piatra-Neamț a înființat Comisia pentru Protecția Animalelor

0

Începând din data de 5 octombrie 2021, la nivelul Municipiului Piatra-Neamț s-a constituit Comisia mixtă pentru protecția animalelor, formată din specialiști care activează în domeniu, cu următoarea componență: reprezentanți ai Primăriei din cadrul Biroului Gospodărie Municipală, IPJ Neamț – Biroul Protecția Animalelor, Salubritas SA, Asociația Hilfe Fur Die Ungeliebten, Asociația Claudia Încă o Șansă, Asociația Youth For Neamț, DSVSA Neamț și persoane cu atribuții specifice în domeniul medicinei veterinare.

Comisia  a fost înființată  din nevoia de a identifica cele mai bune soluții și strategii pe termen mediu și lung pentru rezolvarea problemei animalelor fără stăpân. Rolul ei este de a analiza solicitările și sesizările înregistrate și de a stabili măsuri concrete care urmează să fie luate în vederea operaționalizării serviciului de protecție a animalelor, atât a celor comunitare, cât și a celor cu stăpân.

Comisia pentru protecția animalelor se va întâlni periodic, iar printre primele măsuri pe care le are în vedere ar fi reglementarea adopțiilor la distanță, realizarea unui recensământ al animalelor, realizarea de campanii de informare asupra obligativității posesorilor de animale de a le castra, reglementarea adopțiilor la distanță și obținerea de finanțare pentru campanii de sterilizare a animalelor fără stăpân.

Comunicat de presă

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate