Primăria a plantat 100 castani la 850 lei bucata

6

Primăria Piatra-Neamț a anunțat azi pe pagina de Facebook că a plantat 100 de castani în locul celor pe care i-a ras, deși o parte dintre ei nu prezentau niciun pericol.

Astăzi a început acțiunea de plantare a castanilor tineri care vor lua locul vechilor castani, afectați de boli și de cei peste 100 de ani care s-au scurs de la plantarea lor. S-a început plantarea pe strada Ștefan cel Mare, urmând ca ulterior să se continue pe celelalte străzi unde castanii au fost îndepărtați, făcând astfel posibilă plantarea celor tineri.
„De astăzi, în locul castanilor bătrâni care au înfrumusețat orașul nostru timp de peste 100 de ani, dar asupra cărora anii și bolile și-au pus amprenta, se plantează o generație nouă de castani tineri și sănătoși care să dăinuie pentru încă 100 de ani și de care să se bucure și urmașii noștri. Castanul a fost și este un simbol al orașului nostru. Și așa va rămâne. Exact cum am promis!” a declarat primarul Andrei Carabelea
Pentru a oferi o mai mare longevitate și perenitate, am ales pentru înlocuirea vechilor arbori o specie de castani decorativi cu flori roșii, mai rezistentă în fața bolilor și dăunătorilor ce afectează speciile autohtone.
Puieții achiziționați au în prezent în jur de 5 m, vârsta de 15 ani și au fost altoiți de 10 ani. Cu o creștere de 0,5 m pe an, castanii pot atinge înălțimea de 12 m, iar durata de viață va fi de până la 150 de ani. Acțiunea de plantare a noilor castani se va încheia la jumătatea lunii noiembrie.
” a transmis primăria.

Prețul de 850 lei pe castan de 5 metri nu este un preț mare, deoarece acești copaci cresc greu. În medie un astfel de castan se vinde cu 1.000 lei. Ce nu înțelegem noi și mulți pietreni este de ce au tăiat toți castanii din Piatra-Neamț? Chiar toți, toți trebuiau tăiați?

6 Comentarii
 1. Un om spune

  Doamne, cata „hatersim” ieftin și gratuit. Numai nemulțumiti peste tot…

  1. das Reich spune

   Corect!
   Sunt curios cum se va schimba tonul vocii daca o dau la pace Catzu cu PSD ul.
   Acesta a fost mesajul lui Johanis de fiecare data la alegeri – veniti sa scapam de ciuma PSD ista.
   Acum, de 2 zile Catzu, e in tandreturi cu PSD ul (prim ministru prin rotatie?????)
   Si atunci ce mai comenteaza ziarpiatraneamt….?

 2. Joker spune

  Au luat băieții ,,castana,, in buzunare. La punte la Strand nu pun si acolo? 😃😃😃

 3. Joker spune

  Lasati castanii, ajutați Spitalul!

  1. Marius spune

   La banii astia ar trebui sa plateasca si paza pentru ei ca poate vreun gospodar din oras are nevoie de aragi la fasole. Au disparut ei brazi argintii din parc acum ceva ani , credeti ca vor rezista crengutele alea? Oricum, sunt exact investitiile care lipseau orasului. Felicitari administratiei pt planurile de anvergura pe care le finalizeaza . Ma intreb ce ar putea face cu banii din PNRR. Sper ca nu au renuntat la ideea cu trotuarele verzi.

  2. Ion spune

   E logic ca in locul unor copaci batrani sa fie plantati copaci tineri.
   E ilogic sa plantezi zi de zi doar venin.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate