Prima sedinta de la Consiliul Judetean Neamt

3

De la inceput , cititorii nostri trebuie sa inteleaga clar ca la aceasta sedinta de CJN nu s-a impartit bugetul primariilor . Expresia ” s-a impartit bugetul primariilor din Neamt ” este conceputa pentru a manipula si minti nemtenii .
In realitate bugetul anual al unei primarii este compus din banii care vin de la taxe si impozite gen TVA si impozit pe profit si care sunt repartizati clar conform unui algoritm reglementat de lege si insumeaza 80% din banii veniti de la stat spre primarie . Restul de 20 % sunt banii alocati de CJN prin cadrul acestui buget ce s-a discutat si in sedinta la care se face referire . La acesti bani veniti de la stat  se adauga si veniturile proprii generate de fiecare primarie in parte . Daca adunam aceste surse de venit la bugetul unei primarii , vom observa ca in realitate CJN a impartit  aproximativ  10% din bugetele primariilor din judet si in nici un caz tot bugetul cum vor unii sa induca ideea .
Asadar cititorii nostri trebuie sa stie ca  marele Consiliu Judetean  a impartit pe criterii „etnobotanice” din punctul nostru de vedere doar o mica parte din bugetul comunelor din Neamt .
Pentru primarii care au grija sa vina in comune la ei investitori si sa creeze locuri de munca , aceste sume impartite cu circ de CJN pot deveni neinsemnate in comparatie cu ce ar veni din cota din impozite si taxe .
bugetcomuna

Desi multa lume a considerat ca fiind circ ce s-a intamplat la sedinta Consiliului Judetean Neamt din data de 06.03.2013 noi  avem alta parere si anume ca in sfarsit am asistat la prima sedinta care s-a desfasurat cum ar trebui si s-au lansat dezbateri pe fiecare banut cheltuit .
In sfarsit nemtenii pot rasufla linistiti caci in Consiliul Judetean  s-a ajuns la un nivel benefic cetateanului prin faptul ca s-au definit clar doua tabere care au inceput sa se razboiasca . Aceasta situatie , dincolo de ridicol , balci si batalii politice, face ca politicienii alesi in CJ sa se pandeasca in permanenta , sa se suspicioneze si sa se dea in vileag la cea mai mica neregula facuta de una dintre parti . Aceasta atmosfera conflictuala face imposibil ca o forta politica judeteana sa faca vreo smecherie fara sa fie sanctionata imediat si public de adversar, deci cat vor fi in conflict vor fura mai putin ,  unii de frica altora .
Marele scandal care s-a intitulat sugestiv Sedinata a Consiliului Judetean a fost un dus rece bine meritat de toate partile implicate . Cei de la USL au inteles ca oricand primarii li se pot sui in cap si opinia publica deasemenea  . Cei de la PDL au inteles ca nu mai conteaza . Cei de la UNPR in frunte cu domnul Tarata au inteles ca fara majoritate sunt doar mobilier la CJN si in final primarii au mai inteles inca o data ca au gresit cand au sustinut in campaniile electorale oameni care ulterior  i-au lasat balta .
Cei mai simpatici au fost cei de la PDL care au votat sa li se taie ceva bani chiar de la unii primari loiali PDL care tocmai ce au sustinut in campanie partidul . Imi amintesc de exemplu de domnul Pintilie de la PDL , care in campanie s-a inghesuit in bannere alaturi de primarul de la Pipirig iar acum a ridicat mana sa taie banii pipirigenilor.
SEDINTA CONSILIU JUDETEAN NEAMT


Iosub Robert

telegram ziar piatra neamt
Citește și
3 Comentarii
 1. minte eleptica spune

  DA’O AR DRACU IN EL PDL…deci nici cei din PDL nu mai suporta mizeria..INTERESANT…cine a furat mai tare ca PSD-ul in anii 90? ROMANIA a fost JEFUITA cel mai tare de portocalii=PDL=PD=FSN=CRIMINALI DE RAZBOI NAZISTI

 2. IONUT CORFU (nationalistu`) spune

  „In realitate bugetul anual al unei primarii este compus din banii care vin de la taxe si impozite gen TVA si impozit pe profit si care sunt repartizati clar conform unui algoritm reglementat de lege si insumeaza 80% din banii veniti de la stat spre primarie .” Chiar ma intereseaza cum stau lucrurile in acest domeniu.Asta ca fiu bine informat.Dar daca dl.Iosub intelege ceva din fraza asta inseamna ca eu sunt prea prost. Repet! Nu fac nici un haz. Chiar vreau sa stiu de unde si cum vin banii la primarii.Dar fraza nu are inteles.Cum adica banii veniti din taxe insumeaza 80% din banii veniti de la stat catre primarii? Adica 80% din banii colectati de primarii din taxe si alte taxe raman la primarii? Pe bune.Nu stiu.

  ADMIN : Mare parte din bugetul unei primarii este compus dintr-o cota parte din impozitele colectate de pe raza localitatii .

  1. Ionut Corfu spune

   Multumesc!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate