Prima misiune a echipajului canin al Salvamont Neamț s-a încheiat cu succes

2

Marți, în jurul orei 18:00,  un echipaj Salvamont Neamț  au fost solicitat să intervină pentru căutarea și salvarea a opt turiști din județul Constanța. Grupul se afla în dificultate în zona de abrupt din Ocolașului Mic /Brana Estică (Parcul Național Ceahlău). 
Echipa de interventie care executa serviciul de permanență în Baza Dochia s-a deplasat în zonă, alături de o unitate canină.
„Principala problemă se pare că nu a fost lipsa de orientare, ci epuizarea fizică accentuatăFolosirea unităţii canine a dat echipei un plus de siguranţă, suport moral şi de ce nu, un puternic factor împotriva stresului caracteristic oricărei intervenţii care în cazul de faţă a durat aproximativ două ore. ”, au declarat reprezentanții Salvamont Neamț.
La operațiunile de salvare, alături de câinele Erik participă la antrenamente și câinele Yan, ambii aflați sub aripa instructorului Ionuț Pașcu.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
  1. Cornea Zvartosu spune

    Nu inteleg, cainele asta a fost folosit in loc de GPS?

  2. D.j. Max Dragos spune

    Ar fi salvat si Max al meu, a fost dresat

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate