Prietenii Pompierilor

0

În cursul zilei de joi, 10 mai, municipiul Roman a găzduit etapa de zonă a concursului cercurilor tehnico-aplicative de elevi „Prietenii Pompierilor”, organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ.


Etapa de ieri s-a adresat elevilor cu vârsta cuprinsă între 10 şi 15 ani din unităţile de învăţământ din municipiul Roman şi împrejurimi. Concursul a fost unul foarte disputat, la startul competiţiei aliniindu-se un număr de 33 de echipaje.

Organizat pe două categorii, fete şi băieţi (mixt), concursul are un caracter educativ, tehnico – aplicativ şi sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor. Prin organizarea acestor concursuri, structurile profesioniste de intervenţie în situaţii de urgenţă îşi propun să contribuie la formarea unei generaţii de tineri responsabili, cu iniţiativă, corecţi şi disciplinaţi, curajoşi, capabili să identifice şi să prevină riscurile şi cunoscători ai modului de comportare pe timpul confruntării cu diverse stări de pericol.

În urma desfăşurării celor 3 probe ale concursului (proba teoretică, proba „pista de îndemânare peste obstacole” şi proba „ştafeta de 400 m cu obstacole”), clasamentul etapei de zonă Roman arată astfel:

băieţi (mixt)

            Locul 1 – Şcoala Ruginoasa;

            Locul 2 – Şcoala Trifeşti;

            Locul 3 – Şcoala Secuieni.

fete

            Locul 1 – Şcoala Gherăeşti;

            Locul 2 – Şcoala Români;

            Locul 3 – Şcoala Pânceşti;

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate