Prietenie peste Prut. Județul Neamț s-a înfrățit cu Raionul Hîncești

0

Am semnat astăzi în Republica Moldova un Acord de cooperare cu frații noștri din Raionul Hîncești. Avem un parteneriat strategic încheiat la nivel guvernamental care ne permite să creăm și la nivel local legături strânse. Este ceea ce am demarat azi, între județul Neamț și Raionul Hîncești. Sunt extrem de bucuros!

Consiliul Județean reprezintă comunitatea cu tot ce înseamnă ea, nu doar infrastructură. Trebuie să avem grijă și de patrimoniu, de istorie și de spirit! Tocmai de aceea, menținerea legăturilor cu Basarabia înseamnă, pentru mine, o datorie de spirit.

Parteneriatul pe care l-am semnat azi cu Anatolie Chetrar are rolul de a întări și dezvolta legăturile dintre cele două comunități. Vom promova schimburile de bune practici și experiență în domenii de interes reciproc, precum: administrație publică și dezvoltare locală, economie, cultură, tineret, sport, educație, turism, accesare de fonduri europene, protecția mediului sau transport. Vom organiza periodic evenimente comune, vom derula proiecte de dezvoltare economică și socială. Nemțeni și moldoveni vor participa la stagii de pregătire profesională și schimburi interinstituționale în diverse domenii.

Acest acord presupune colaborarea economică avantajoasă, dezvoltarea industrială, comercială, dar și colaborarea directă între întreprinderi. Se vor implementa strategii de interes comun, inclusiv pentru identificarea unor proiecte economice și sociale cu finanțare din partea Uniunii Europene.

Putem, deci, prin acte de voință comune, prin carte, școală, Biserică și prin proiecte economice comune, să creștem apropierea de Moldova. Pentru că discursurile și sloganurile nu sunt niciodată de ajuns!

Acesta este mesajul postat de către Ionel Arsene pe pagina sa de facebook.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate