Prevenirea inundațiilor şi intervenția urgentă în caz de necesitate la iluminatul public, pe agenda de lucru a Primăriei Piatra-Neamţ

1

Astăzi, 10 august, a avut loc la sediul Primăriei Piatra-Neamț, ședința ordinară a Comitetului Local pentru Situații de Urgență Piatra-Neamț. Sedința a fost condusă de către primarul Dragoș Chitic, Președinte al CLSU.
Principala temă de discuție pe ordinea de zi a reprezentat-o identificarea soluțiilor pentru prevenirea inundațiilor produse de ploile torențiale pe cursurile de apă, iar discuțiile s-au purtat cu reprezentanții Serviciului de Gospodărire a Apelor Neamț, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț, Gărzii de Mediu și ai Romsilva (în calitate de invitat).
Având în vedere faptul că o parte a pâraielor din municipiu se află în administrarea primăriei, iar cealaltă parte în administrarea Apelor Române, este foarte importantă continuarea colaborării între cele două instituții și armonizarea proiectelor de regularizare și decolmatare a cursurilor de apă.
Astfel, începând cu data de 15 septembrie, municipalitatea pietreană va demara un proiect de regularizare a pârâului Bolovoaia, curs de apă care a creeat cele mai multe probleme atunci când au fost precipitații abundente. Romsilva se va implica în realizarea acestui proiect prin eliberarea zonei adiacente cursului de apă de resturi vegetale și arbori care prezintă pericol de rupere.
De asemenea, zonele adiacente pârâului Cuiejdi vor fi mai atent monitorizate cu sprijinul Poliției Locale și al Gărzii de Mediu pentru a stopa depozitarea necontrolată a deșeurilor în albia acestuia.
De cealaltă parte, Serviciul de Gospodărire a Apelor va demara în luna octombrie o serie de lucrări pentru decolmatarea și regularizarea pârâului Potocina, curs de apă de se află în administrarea lor.
O altă temă abordată a fost cea a intervenției urgente în caz de necesitate la iluminatul public și alimentarea cu energie electrică. Este necesară și în acest caz o bună colaborare între administratorii rețelelor electrice, respectiv Primăria Piatra-Neamț pe segmentul de iluminat și SC E-on, care administrează rețelele de alimentare cu energie electrică.
„Colaborarea interinstituțională este foarte importantă atât pentru prevenirea, cât și pentru rezolvarea situațiilor de urgență. Astfel de întâlniri sunt necesare pentru eficientizarea acțiunilor în cazuri extreme, armonizarea și aplicarea celor mai bune măsuri pentru prevenirea acestora” a declarat primarul Dragoș Chitic.

1 Comentariu
  1. Gafton Ovidiu spune

    BRAVOOO !!! ASA DA !!!! DIN TIMP !!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate