Preşedintele României, Klaus Iohannis, AMENDAT pentru discriminare. A folosit termenul „penali”

0

Ştire de ultimă oră din partea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost amendat cu 2.000 de lei pentru că a folosit termenul de penali în cadrul unei conferinţe de presă susţinute în luna februarie. Cinci din cei 9 membri ai CNCD au fost pentru aplicarea sancţiunii, anunță stiripesurse.ro.

Potrivit anunţului oficial al CNCD: „Utilizarea termenului “penali” de către preşedintele României, Klaus Iohannis, reprezintă discriminare şi încalcă dreptul la demnitate a persoanelor care se află în procedură judiciară fara a fi condamnaţi, potrivit art. 2, alin. 1, si art 15. din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat amenda contravenţională în cuantum de 2000 lei”.

Administraţia Prezidenţială arată că preşedintele contestă această amendă, pe care o consideră una eminamente politică: „Preşedintele României consideră că este o decizie politică şi va contesta la instanţa competentă decizia CNCD”.


Sursa: StiriNationale.eu

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate