Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
joi 25 aprilie 2019
  • :
  • :

Președintele PSD Neamț a deschis o discuție de care toată lumea fuge

Asistăm în ultimele zile la o întreagă discuție publică despre nemulțumiri în interiorul PSD și față de președintele Liviu Dragnea, discuții ce fac deliciul unor analiști de șanț și rating televiziunilor insolvente. O spun fără nicio reținere, este o falsă temă.
Discuția este de fapt despre România, despre resursele ei și despre refuzul președintelui Liviu Dragnea de-a face vreun compromis în acest sens. Este despre presiune asupra PSD pentru a da gazele din Marea Neagră de pomană și despre perpetuarea unor metehne vechi care au îmbogățit pe mulți pe spatele statului român.
Ce știu cu siguranță este că nu vom ceda presiunilor indiferent câte astfel de discuții vor mai genera unii și alții și indiferent de câte scrisori publice vor mai scrie!” a scris Ionel Arsene, președintele PSD Neamț pe pagina sa de Facebook.

La prima vedere, mai ales pentru cei care nu știu altceva decât ”m**e PSD”, ceea ce spune Arsene pare din seria ”și-am încălecat pe-o șa, și v-am spus povestea așa”, dar în realitate situația este foarte gravă.

După ce s-a descoperit că România are o mare rezervă de gaze naturale în Marea Neagră, mulți din afara țării au început să facă tot ce știu ei mai bine pentru a pune mâna pe această resursă. Din păcate, toți cei care ar fi vrut să ia pe degeaba acest gaz s-au izbit de refuzul celor din guvern care nu au acceptat acest lucru, solicitând ca cel puțin jumătate să fie destinat consumului intern al României.

De fapt, PSD s-a trezit deodată cu o ”mină de aur” nesperată la bugetul țării odată cu descoperirea acestor resurse imense de gaze naturale în Marea Neagră. Dacă s-ar da acest gaz Ungariei și altor țări interesate, în România ar rămâne foarte puțini bani. Dacă gazul rămâne în mare parte în România, atunci PSD-ul ar avea de unde să suporte măririle de salarii și alte cheltuieli pe care ar vrea să le facă, dar ar putea să dea și o mare lovitură de imagine prin ieftinirea gazului pentru populație. Așadar, interesul României coincide de această dată cu interesul partidului de la guvernare, dar nu și cu interesele celor care vor să ne ia toate resursele naturale pe degeaba.

Ce nu spune Ionel Arsene în postarea lui și nici presa nu discută este că cei care sunt interesați de gazul din Marea Neagră sunt foarte supărați pe Dragnea și Guvern că nu vor să le dea lor gazul României și pentru asta e foarte posibil să își propună să contribuie la înlocuirea PSD-ului de la guvernare sau a lui Dragnea de la putere pentru a veni altcineva care să fie de acord să le dea aceasta mare resursă naturală a României. Mai mult de atât, băieții ăștia care se joacă cu afaceri de sute de miliarde de euro și vânează să jefuiască resursele naturale din orice țară au multe pârghii și bugete generoase ca să întoarcă un partid precum PSD-ul împotriva propriilor lideri sau să influențele chiar și populația unei țări. Băieții ăștia care vor să ia pe degeaba resursele unor țări au reușit în decursul timpului să dea jos președinți, guverne și să destabilizeze țări unde nu puteau intra. Nu este de glumit cu așa ceva și nici ușor de luptat.

Dacă băieții cu petrolul și gazele au un plan să îi înlăture pe Dragnea și pe cei care sunt cu el atunci postarea lui Arsene are sens căci se va dori înlocuirea actualei conduceri a PSD cu altă conducere și cine ar fi mai potrivit pentru această lovitură de partid decât un lider tot PSD din București care să poată să se alieze imediat cu ceva presa națională și să poată trage sfori în teritoriu.

Din păcate PSD-ul și nici un alt partid din România nu pot să se lupte cu așa ceva, iar șansele ca băieții deștepți cu petrol și gaze să destabilizeze un partid, un guvern sau o țară ca România pentru a-și atinge scopurile sunt mai mari de 50%.

O fi adevărat că guvernul are unii miniștri de te doare capul, o fi adevărat și că se iau decizii absolut nefericite la nivel de conducere a țării, o fi adevărat și că unii politicieni fură cu nerușinare, dar la fel de adevărat este că dacă fugărim un guvern și punem în loc unul de băieți frumoși, educați și neanchetați penal, dar care vor fi de acord să dea gazele României pe degeaba atunci lozinca ”m**e PSD” se va transforma în ”m**e România”.

I.R.
Un comentariu la “Președintele PSD Neamț a deschis o discuție de care toată lumea fuge

  1. Marius

    Este o temă de dezbatere, numai că trebuie să ai și cu cine sa o dezbati . La noi , unii vor , doresc o, ,” tara că n afara,, da numai verbal practic ei dorindusi da fim ,, sclavi,, in propria tara, sa dam și ceea ce ne a mai rămas ,și care deocamdată e in litigiu ,pe tiparul nu ne vindem țara ! O dam gratis , o greșeală enorma a vechilor colegi din PSD . Din care poate cei actuali au. Invățat ceva , ok ar fi ,nu că spun ,ori prezintă unii și alții ,pe la diferite tv insolvente , ptr a face rating , după care uită , sa se prezinte , fie chemați la audieri ,comisii nu numai foștii șefi a serviciilor secrete , care unu a fost și prim ministru , sa explice , prezinte în baza a ce sa cedat Hu , patrimoniul Gojdu! Daca pe uzinele , fabricile date prin avas sa mai luat câte ceva bănuți ori produse , caz. ARO , a luat cross lander , perez , da a dat niste bani și niște mașini pentru transport școlar, înaintea celor care sunt acum , fiat , Opel au fost niste ARO, care unele au rămas de suflet , Perez nu a mai investit , statul român, nici el nu a mai platit acele auto. A rămas În contul datoriei lui Perez fata de statul român, in cazul Gojdu , la facut pe m r u. Membru a Universității din Budapesta și gata , patrimoniul sa rezolvat. Probabil așa se dorește și cu resursele de gaz și ce mai e pe acolo , te punem noi CEO , maneger pe undeva ,tu dai gazu, la noi și gata ,am reușit ce ne am propus !

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *