Preoții, ultima speranță a campaniei de vaccinare în Neamț și în țară

3
Campania de vaccinare cu ajutorul preoților – Neamț

Campania de vaccinare anti-covid a avut parte de reacții dure în spațiul public, în urma controverselor legate de anumite vaccinuri. Autoritățile au decis să apeleze și la instituții care mai au un anume grad de credibilitate în fața românilor.

Dacă până acum mulți dintre preoții noștri erau contra campaniei de vaccinare sau pur și simplu încercau să fie neutri, de acum speranța guvernanților este pusă pe umerii Bisericii.

Preoții din Neamț și din toate județele țării vor fi nevoiți sa ajute la informarea populației și poate chiar să îi convingă pe enoriași să se vaccineze, pentru că așa vrea Ministerul Sănătății.

Biserica Ortodoxă este una dintre singurele instituții credibile în acest moment pentru că românii tind să nu mai aibă încredere în declarațiile oficialilor. De cealaltă parte BOR îndeamnă credincioșii să se informeze. Să aleagă singuri ceea ce este bine pentru fiecare în parte.

Biserica Ortodoxă Română va difuza materiale informative despre vaccinare în eparhii, printr-o broșură intitulată „Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură”. Anunțul a fost făcut de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, informează Ministerul Sănătății într-o postare făcută duminică seara pe Facebook.

Singura speranță a oamenilor este în Dumnezeu, atât le-a mai rămas, însă dacă de acum chiar și trimișii Lui vor trebui să susțină această campanie plină de îndoieli, probabil oamenii vor fi foarte dezamăgiți.

Urmăriți pagina ZiarPiatraNeamț pentru a fi la curent cu toate știrile din județul Neamț.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
3 Comentarii
 1. Marius spune

  Pai si ce vor transmite oamenilor? Cuvantul Domnului, ca cel putin vaccinul Astrazeneca nu e chiar ferit de riscuri (dupa ultimele pozitii oficiale) sau cuvantul domnului Gheorgita , ca riscurile de la astrazeneca sunt „mici” in comparatiie cu „beneficiile”? Cand omul incepe sa se joace de a Dumnezeu (face virusi si apoi ii trateaza) nu stiu daca nu ar fi bine ca preotii sa stea deoparte . Daca un singur om moare de la vaccin ce ii vor spune copilului lui? Ca Dumnezeu l a impins la moarte atunci cand inca mai avea zile date de la EL? Fiecare sa hotarasca pt el cu argumentele personale. Unii vor asculta de sfatul preotului orbeste, in buna lor credinta, dar acela nu va fi sfatul trimis de Dumnezeu prin preot .

 2. Sterian Vasile spune

  Nu trebuie implicata biserica in campania de vaccinare prin intermediul preotilor de parohii,deoarece au fost acuzati pe nedrept de oarece actiuni de catre cei ce le cer aceasta activitate de informare.

 3. Adrian D. spune

  Tot la mana Bisericii ați ajuns, mama voastră de politicieni corupți 🙂
  Nu am uitat ca acum un an nu ne-ați lăsat sa luam măcar Sfânta Lumina, asa ca va vom răsplăti cu aceeași moneda, adică nepăsare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate