Premierul Marcel Ciolacu, întrevederi cu înalți oficiali europeni privind reformele asumate prin PNRR

0

Premierul Marcel Ciolacu va avea în perioada 31 august – 1 septembrie 2023 prima vizită la Bruxelles de la preluarea mandatului de prim-ministru, în contextul dialogului constant pe care România îl are cu instituțiile europene.

”România este stabilă politic și economic, are a doua cea mai mare creștere economică între statele membre ale Uniunii Europene, puternic susținută de investițiile străine directe. Vom menține dinamica economiei românești și încrederea investitorilor prin reformele pe care le facem în domeniile esențiale. Aceste reforme sunt asumate atât prin Programul de Guvernare, cât și prin PNRR, ceea ce arată determinarea fermă a Guvernului României de a le implementa cu sprijinul partenerilor europeni și în beneficiul României și al românilor”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Prim-ministrul României va avea întrevederi cu înalți oficiali europeni: președinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, cu președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, cu președintele Consiliului European, Charles Michel, precum și cu directorul general al SG Recover (Recovery and Resilience Task Force), din cadrul Comisiei Europene, Céline Gauer.

Un punct important al deplasării la Bruxelles va fi vizita șefului Executivului la Spitalul Militar Regina Astrid, unde au fost transferate pentru tratament două persoane rănite în exploziile de la Crevedia.

În deschiderea ședinței de Guvern de astăzi, premierul Marcel Ciolacu a făcut o serie de precizări cu privire la sprijinul financiar acordat familiilor victimelor de la Crevedia și controalele demarate la nivel național la stațiile PECO/GPL. De asemenea, a explicat pe larg contextul vizitei la Bruxelles privind renegocierea PNRR și reforma fiscală pentru care Guvernul își asumă răspunderea.

După-amiază voi pleca la Bruxelles, unde mă voi întâlni cu oficiali europeni ca să discut câteva decizii esențiale pe care trebuie să le luăm împreună pentru ca planul României să meargă cu succes mai departe. Sunt decis să nu renunț la vreo reformă și să livrăm tot ce ne-am asumat.

Încheiem renegocierea PNRR, finalizăm noua formă a programului REPowerEU, vom face reforma pensiilor, depunem cererea de plată numărul trei și vom lua măsurile fiscale care să ne permită dezvoltarea sustenabilă a României.

Așa că azi vreau împreună cu tot cabinetul, să trecem în revistă toate jaloanele care trebuie închise, pentru a putea depune cererea de plată numărul trei. Așa cum am anunțat în ședința de guvern trecută, pentru asta sunt dispus să îmi pun pe masă mandatul de premier și să-mi asum răspunderea, alături de Guvern, pe măsurile fiscale agreate cu Comisia Europeană.

În același timp, însă, în spiritul solidarității europene, sunt absolut convins și există deja semnale în acest sens, după prezența celor trei miniștri la Bruxelles, că și Comisia va recunoaște eforturile financiare deosebite făcute de noi în acest an pentru susținerea Ucrainei și Republicii Moldova. Sunt sigur că vom găsi împreună cu partenerii europeni soluția justă, astfel încât cadrul fiscal bugetar stabilit pentru 2023, 2024 și 2025 să fie actualizat ținând cont de aceste realități.”, a declarat premierul.

Detalii în materialul video:

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate