„Premierul – foarfecă”, PNRR și campania de vaccinare – așa se demonstrează teoria paralelismului

0

România trece printr-o perioadă jalnică, pandemia și-a făcut resimțite efectele pe toate planurile. Din păcate pentru noi, se poate și mai rău, dacă vom continua în același sens, va fi un haos iminent la nivel național.

Numărul îmbolnăvirilor crește odată cu impunerea de noi restricții, spitalele sunt depășite, secțiile ATI sunt suprasolicitate și pot fi numite (unele dintre acestea) crematorii cu acte în regulă, campania de vaccinare pare să meargă la fel de rapid ca CFR-ul, Planul Național de Redresare și Reziliență a ajuns să fie parte dintr-un joc „de-a v-ați ascunselea”, iar noi… Noi așteptăm tăcuți să vedem ce va urma, dar până când?

„Pentru că nu există vaccin împotriva incompetenței, guvernul amestecat al lui Klaus Iohannis ne îngroapă în restricții și ne condamnă la austeritate și sărăcie!

Chiar și vaccinarea se dovedește prea complicată pentru acești nepricepuți. Din 3 milioane de doze primite până acum, guvernul nu a reușit să folosească decât 2,1 milioane de vaccinuri. Au fost folosite doar jumătate din cantitatea de vaccin Moderna ce ne-a fost distribuită și doar o treime din dozele de Astra-Zeneca.

Planul Național de Reconstrucție și de Reziliență (PNRR) propus de România este o altă dovadă de incompetență crasă a acestui guvern. Chiar comisarul european pentru transporturi, liberala Adina Vălean, cere guvernului să spună clar ce proiecte vrea să finanțeze. Miniștrii acestui guvern nu sunt în stare să articuleze ceva coerent, să propună un plan concret.

În timp ce se ceartă între ei pentru sinecuri, îngheață pensii și salarii și taie sporuri, acești „oameni de stat” refuză să aducă PNRR în Parlament. Premierul-foarfecă spune că PNRR este exclusiv treaba guvernului. Cred că e cazul să afle că prin Decizia 2053 a Consiliului UE, PNRR trebuie ratificat de parlamentele tuturor statelor-membre.

Așa că, dle Cîțu, veniți în Parlament cu planul! Veniți până nu e prea târziu!”, a transmis Răzvan Cuc într-o postare publicată pe pagina sa oficială.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate