Pregătiți-vă! Strada Orhei se va umple de r***t dacă se pune în aplicare ideea Primăriei

1

Îngroziți, am citit astăzi o postare a primarului Carabelea care spunea: ”Canalele de deversare a apei pluviale în râul Cuiejdi sunt folosite într-un mod iresponsabil și grav pentru a deversa apa menajeră de diverși locuitori și ”antreprenori” din zonă. Astfel, într-un timp cât se poate de scurt, vom bloca aceste canale. Mai întâi vom înștiința persoanele vizate despre obligația de a lua măsuri. Această situație există de prea multă vreme și nu mai este de acceptat. Imaginile vorbesc de la sine.

Blocarea acestor focare de poluare este cea mai nefericită idee posibilă deoarece atunci când va ploua, presiunea apei pluviale va scoate pe toată strada Orhei apele menajere adunate în instalația blocată. Nici nu vrem să ne gândim ce înseamnă asta.

Mai mult decât atât, dacă se blochează aceste conducte în care unii deversează ilegal ape menajere, toate aceste ape se vor infiltra pe unde vor putea în pământ, vor contamina pânza freatică și în timp vor pune în pericol stabilitatea clădirilor din zonă.

Cel mai simplu ar fi ca municipalitatea (care este proprietarul și administratorul rețelei pluviale) să contracteze ApaServ sau orice altă firmă specializată în detectarea racordărilor ilegale, să identifice și să-i oblige să intre în legalitate pe toți cei care au „confundat” rețeaua pluvială cu cea menajeră.

Înțelegem că domnul primar a fost pe teren cu cei de la Garda de Mediu, SGA și Protecția Mediului. Sperăm din tot sufletul că aceste instituții nu s-au deprofesionalizat într-un asemenea hal încât să fi venit cu această idee incompetentă de a bloca canalizările.

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Hun spune

    mai mult ca sigur acolo unde debitul este destul de mare este vorba de o întreaga ramura a rețelei de ape menajere sa fie racordată la rețeaua de apa pluvială, nu doar ceva utilizatori casnici și /sau economici.
    Mai sunt locuri în oraș unde în urma „modernizarii” făcute pe bani de la UE pe vremea lui Pinalti și Udrea acesta fost abordarea, bă nu aveau căderea (panta necesară pentru debitul estimat) necesară ba au mai scurtat din lucrări doar sa iasă și parandărătul .
    Sunt trei probleme aici care sunt tipic românești , cel ce e pus sa facă receptia lucrărilor i se spune ce trebuie sa facă , cei ce sunt puși sa monitorizeze toate lucrările de racordare la aceste doua rețele habar nu au or pot fi cumpărați foarte ușor , o parte din racodari sunt făcute fără nici o autorizatie sau proiect

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate