Pregătirea profesională a polițiștilor nemțeni, pe linie de conducere defensivă și în regim prioritar

0

Indiferent de tipul intervenției, polițiștii trebuie să fie pregătiți să intervină în folosul cetățeanului și în spiritul legii. O intervenție de calitate, o bună sincronizare și o comunicare din priviri se pot obține practicând fiecare mod de intervenție.

Deoarece, cele mai multe din intervențiile polițiștilor au loc contra-timp, prin deplasare cu autospecialele din dotare, cursul de conducere defensivă și în regim prioritar este extrem de important, în deprinderea calităților specifice necesare.

Programul de instruire, coordonat de polițiștii Biroului de Pregătire Profesională, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț este menit să asigure dobândirea competențelor practice necesare pentru conducerea și manevrarea  autovehiculului în condiții de siguranță pe drumurile publice, atât în regim de circulație normal, cât și în regim de circulație prioritar impus de situații deosebite.

Pregătirea specifică se realizează prin programe de pregătire în mod diferențiat, pe două niveluri, după cum urmează:

  • nivelul I – parcurgerea unor programe de pregătire pentru personalul care conduce ocazional
  • nivelul II – parcurgerea  unor programe de pregătire pentru personalul care conduce frecvent  autospeciale cu regim de circulație prioritară, în vederea îndeplinirii unor activități sau misiuni specifice.

Programul de pregătire specifică se parcurge la un interval de maxim 5 ani. Acesta cuprinde un modul teoretic și unul practic, cel din urmă fiind posibil numai după finalizarea celui teoretic.

Nivelul I al programului de pregătire specifică se centrează pe conducerea defensivă și cuprinde cel puțin următoarele teme: atitudinea la volan, pregătirea deplasării, deplasarea, aderența, accelerarea și frânarea, inerția, sisteme de siguranță, controlul derapajului, tehnici de conducere defensivă, practici periculoase la volan, proceduri în caz de accident

Nivelul II al programului de pregătire specifică este axat pe conducere sportivă / si elemente de pilotaj în raport cu misiunile specifice ale MAI și cuprinde cel puțin următoarele teme: tehnica negocierii corecte a virajelor, menținerea autovehiculului pe traiectoria corectă la viteză crescută, frânarea de urgență la limită, exerciții de îndemânare specifice.

Aceste activități urmează a se desfășura și în perioada următoare, pentru dezvoltarea permanentă și menținerea unui nivel corespunzător de pregătire practică în concordanță cu dinamica mediului operativ.

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate