Prefectura Neamț a ajuns un fel de poliție politică sau un monument al incompetenței?

0

De când este pe mâna PNL, prefectura Neamț s-a transformat într-un fel de poliție politică care dispune, sugerează sau solicită controale care vizează în special presupuse nereguli produse de apropiați ai PSD-ului, dar asta o vom discuta pe larg cu altă ocazie.

Acum ne mirăm de câtă incompetență emană această instituție numită Prefectura Neamț. Am primit din partea acestei instituții niște documente prin care ni se arăta că s-a autosesizat din presă pe tema unui pod din Neamț și a cerut instituțiilor abilitate să verifice situația acelui pod care, după cum spune Prefectura, ar fi una gravă.

Despre gravitatea situației nu ne putem pronunța, pentru că nu ne pricepem chiar la toate, precum Prefectura, și nici nu am avut timp să consultăm un specialist. La ce ne pricepem noi și ar trebui să se priceapă și armata de bugetari din Prefectură este legat de ordinea logică și firească în care Prefectura ar trebui să acționeze.

În primul rând, de orice pod sau de orice altceva ce ar putea intra în atenția Prefecturii sunt instituții care trebuie să se ocupe și dacă nu s-au ocupat ar trebui să se autosesizeze din presă, de exemplu.

În al doilea rând, dacă instituțiile care trebuie să se ocupe de potențialele pericole pentru nemțeni nu se ocupă sunt alte instituții care vin peste ele și anchetează de ce nu s-au ocupat.

Prefectura, dacă nu e doar un monument de incompetență sau nu are doar misiune de poliție politică, trebuie să sancționeze prima oară drastic pe cei care trebuiau să verifice sau să se autosesizeze și să dea de pământ cu cei care nu anchetează de ce nu își fac treaba instituțiile care ar trebui să verifice.

E ca și cum prefectul ar fi un patron de fabrică și vede în presă că s-a furat un utilaj din fabrica lui și nu se duce întâi să își întrebe paznicii cum de s-a furat și să-i sancționeze, nu se duce să întrebe pe cei care lucrează pe utilaj cum de a dispărut și nu au făcut nimic. Prefectura încă nu a înțeles rolul ei în natură. Prefectura nu înțelege că ar trebui să întrebe prima dată instituțiile subordonate de ce apare în presă ceva ce ei nu au văzut, căci de asta sunt plătiți regește, să vadă.

Nu ne mai facem bine cu astfel de instituții care își acoperă incompetența unii altora și sancționați ajung să fie doar cei care nu au spate politic unde trebuie.

Și apropo de suspiciunile de poliție politică. De ce nu a procedat la fel de prompt Prefectura Neamț și cu poduri administrate de ”administrația liberală”, cum ar fi cele din Piatra-Neamț care stau să cadă cu tot cu mașini și pietoni, ba chiar au început să cadă?

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate