Prefectul judeţului Neamţ, Niculina Dobrilă: „Toţi cei 4.623 de consumatori afectaţi sunt acum alimentați cu energie electrică”

2

 

 

dr-restr

Prefectul judetului, Niculina Dobrila, in calitate de presedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) a condus sedinta extraordinara convocata pentru astazi, 8 ianuarie, avand ca tema gestionarea situatiilor aparute ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase produse pe teritoriul judetului Neamt.

Prefectul a prezentat o situatie sintetica e evolutiei efectelor generate de producerea fenomenelor meteorologice periculoase produse in ultimele 24 de ore si modul de gestionare a acestora.

Un alt subiect aflat pe ordinea de zi a sedintei CJSU a fost oportunitatea suspendarii cursurilor şcolare în zilele de 09 şi 10 ianuarie 2017 în toate unităţile de învăţământ din judeţul Neamţ, in urma propunerii Inspectoratului Scolar, dupa consultarea  conducerilor tuturor unităților școlare, în cadrul  Consiliul de Administrație, la care au participat inclusiv reprezentanții sindicatelor.

De asemenea, în conformitate cu Dispoziția comună nr. I/1453/07.01.2017 privind aplicarea măsurilor  specifice gestionării efectelor fenomenelor meteorologice periculoase ce pot apărea în contextul scăderii accentuate, s-a facut propunerea ca echipajele de Poliție Locală să desfășoare activități de patrulare în zonele cunoscute ca fiind frecventate de persoane fără adăpost pentru  identificarea, preluarea și transportul acestora în spațiile special amenajate. Aceste activități vin în sprijinul acțiunilor similare pe care le execută echipajele ISU, IJJ, IJP și SAJ, de la începutul manifestării fenomenelor meteorologice periculoase.

Aceste doua propuneri au fost discutate si aprobate printr-o hotărâre a CJSU.

În ceea ce priveste efectele produse pe teritoriul judetului, conform ultimelor raportari  circulatia este restrictionată pe două drumuri – DJ 207C (Ion Creangă-Valea Ursului) si DN15D (Gîdinţi-Crăieşti), iar referitor la alimentarea cu energie electrică a localitatilor – toate problemele au fost rezolvate.

Ne-am întâlnit astăzi pentru a lua toate măsurile necesare spre a tine sub control o eventuală evoluție nefavorabilă a vremii. În ceea ce priveste scolile, in functie de evolutia vremii, peste două zile vom decide dacă se mai prelungește perioada de suspendare a cursurilor școlare. In ceea ce priveste starea drumurilor, în prezent, se acționează pe toate sectoarele de drum național și județean. Din cauza cantitaților mari de zăpadă și a viscolului, în partea de est a județului situația impune măsuri susținute, astfel încât autofreza de la ISU Piatra Neamț a fost dirijată către unitatea Roman. Am solicitat administratorilor de drumuri dar si E-ON să ne informeze, prin rapoarte actualizate permanent, asupra  situației din teren si mai ales asupra măsurilor luate. Apreciez mobilizarea lucrătorilor de la E-On care au reusit să remedieze defecțiunile, orele 10. 00 și 14.00, astfel încât toti cei 4.623  de consumatori afectați sunt acum alimentați cu energie electrică a spus prefectul Niculina Dobrilă.

 

 

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
  1. legio spune

    Parca mai conteaza ca sant drumuri inchise unde nu ajunge nici o salvare ,atat timp cat nu sant in apropierea capitalei judetului !

  2. Maria Mihalache spune

    felicitari ,bravo

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate