Prefectul a anulat o autorizația de construcție din Piatra-Neamț. A fost sesizată și DNA

7

Nemulțumiți de ridicarea unei construcții în zona din spatele magazinului Pescarul și Vânătorul din cartierul Precista, locatarii, ajutați de un ONG, au cerut primăriei Piatra-Neamț sistarea lucrărilor și anularea autorizației de construcție. Primăria a considerat că a făcut totul legal și nu a anulat autorizația de construcție.

Ulterior, oamenii nemulțumiți s-au adresat prefectului județului Neamț care a acționat în judecată primăria pietreană și a obținut în primă instanță anularea autorizației de construcție.

Nu cunoaștem să mai fie vreun caz de anulare a unei autorizații de construcție emisă de primăria din Piatra-Neamț în ultimii zece ani, deci instanța a găsit ceva în neregulă la modul în care a fost emisă această autorizație. Dacă decizia de anulare a autorizației rămâne neschimbată, primăria pietreană este bună de plată, deoarece în baza autorizației respective, proprietarul s-a apucat și a făcut cheltuieli, a turnat temelia etc.

Problemele primăriei par să nu se termine aici, deoarece cineva a reclamat la DNA modul în care a intrat în posesia acelui teren primul proprietar, acesta fiind soțul unei doamne care lucrează chiar la biroul de Urbanism din primărie. Vorbim de un teren catalogat ca spațiu verde ce a aparținut primăriei municipiului Piatra-Neamț și a fost înstrăinat sub forma unei retrocedări.

Din ce am cercetat noi, reiese că actualul proprietar nu are nicio legătură cu modul în care a fost luat acest teren de la primărie și nici cu motivul anulării autorizației de construcție, ceea ce înseamnă că poate cere despăgubiri serioase în cazul în care lucrurile se complică și mai mult.

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
7 Comentarii
 1. VOVI spune

  Dacă nu mă înșeală pe mine ochii, articolul este intitulat: PREFECTUL A ANULAT………! În altă ordine de idei, din ce știu eu, la Primărie nu s-a primit nimic oficial referitor la anularea în instanță a autorizației în cauză!
  Și, crede cineva că pe terenul respectiv locatarii din zonă ar fi de acord cu un parc verde pentru recreere?
  Bine că stau ei, locatarii actuali, în apartamente moca construite în anii de tristă amintire….

 2. Burac Angelia spune

  Consider că în tot județul Neamț sunt făcute astfel de construcții ,cu acordul Primarului care a ajuns sef peste I.S.C., Sanipid, Evidenta Populației, chiar și peste cercetările făcute de agenți de poliție , cercetători penali, care se fac pentru a le acoperi faptele.

 3. Florin spune

  Chitic nu știe mai mult. Nenorocirea e ca nimeni nu-l oprește. De ce, oare?

 4. Stefan spune

  Daca veti cerceta atent, veti vedea ca si certificatul de urbanism si varianta initiala a autorizatiei aveau alte probleme in afara de cele de provenienta a terenului.Astfel, nu erau respectate regimul de inaltime al constructiei si nici gradul de ocupare a terenului.Justificarea data de primarie atunci era extrem de dubioasa.De acord si cu Ion D, nu ar mai trebui construit nimic intre blocuri in zona centrala!

 5. VOVI spune

  Așa cum am mai scris și ceva mai devreme, dar nu s-a publicat, un prefect NU POATE ANULA UN ACT ADMINISTRATIV, mai ales dacă acel act a produs efecte juridice!! Prefectul poate, cel mult, propune anularea respectivului act în intr-o instanță de contencios administrativ!!! Și, rămân la părerea exprimată mai devreme: mai citiți legile înainte de a scrie ceva!!!

  1. Cretu Vasile spune

   ”Ulterior, oamenii nemulțumiți s-au adresat prefectului județului Neamț care a acționat în judecată primăria pietreană și a obținut în primă instanță anularea autorizației de construcție.” asa scrie in articol. Nu se spune nicaieri ca prefectul a anulat un act administrativ! Poate nu ai citit … Si nu, nu e vorba despre ACTUALUL prefect, care nu are nici in clin, nici in maneca cu actul administrativ. Si nici cu comunicarea, nici cu marketingul institutional de la primaria Roman, acolo unde a fost angajat pe un post de conducere…fie vorba intre noi !

 6. Iond spune

  Este printre putinele spatii din Precista, unde ar fi putut fi amenjat un parc verde pentru recreere, dar acest primar nesimtit face astfel de parcuri in Valeni si Speranta pe fonduri europene, parcuri care dupa o luna vor fi vandalizate. Nu este suficient ca si-a batut joc de fondurile publice asfaltand dealurile, isi bate joc si de fondurile europene ! Poate il inchide de tot cu terenul asta, ca are exact apucaturile lui Gheorghe Stefan, care a vandut toate gangurile de acces de pe B-dul Decebal, Mararilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate