Poveşti despre cărţi mutilate, la Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu”

1

dan iacobLuni 23 februarie, începând cu ora 17.00, Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu” Neamţ vă invită, în cadrul Atelierului de cultură civică „Cult & Cultură”, desfăşurat în Sala „Victor Brauner”, la o seară în care cartea va fi invitatul special, moderatorul Dan Iacob propunând ca temă, de această dată, povestea cărţilor mutilate, cărţi ale căror ediţii au suferit, în timp, diverse ajustări operate fie de cenzura comunistă, fie de „autocenzura” impusă autorilor de editorii care au manifestat exces de zel.
Invitat, pentru a ilustra acest fenomen, este inginerul Gheorghe Baghiu, deţinător al unor asemenea ediţii. Participă, de asemenea, scriitori din Neamţ care au avut de a face cu cenzura pe criterii ideologice dar şi economice.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. legio spune

    Cate institutii si locatii din P N ,vor mai primi numele de Brauner? Jud. Neamt nu mai are personalitati ,care sa dea numele lor acestor institutii si locatii. Chiar am ajuns natia cu coloana cea mai maleabila de pe glob ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate