Portia de Cunoastere – Marian Moncea – Icoana, poarta catre sacru

0

De multe ori ne cautam linistea, increderea, dragostea si chiar multumim in fata reprezentarii unei fiinte superioare. In esenta consistenta materialului care poarta acea reprezentare este de natura profana. Care sunt arhietipurile pe care le declanseaza o astfel de infatisare si cum se realizeaza trecerea catre dimensiunea sacra a spiritului uman?

Va astept cu drag luni, 19 mai, ca impreuna cu pictorul Marian Moncea Vinca sa intelegem ca suntem de esenta divina si suntem conectati la sursa profunda a creatiei.

„M-am nascut in Sinaia, judetul Prahova, am crescut alaturi de inca 6 frati minunati intr-un orasel mic, Campina, pana la varsta de 13 ani cand ne-am mutat aici in Moldova. Pasiunea pentru desen o aveam inca din clasa a 4, imi placea sa desenez caiete intregi cu fel si fel de personaje si scene din desene animante si jocuri video. Am urmat aceasta cale a desenului si am decis sa dau la Liceul de Arta Victor Brauner din Piatra Neamt, unde am studiat pictura de sevalet timp de 4 ani sub indrumarea profesorului Grigore Agache. Dupa absolvire am urmat calea Iasului la Facultatea de Arte Plastice Decorative si Design, unde am studiat acelasi profil de pictura timp de inca 4 ani, sub indumarea profesorului Mihai Tarasi. Dupa absolvire in 2007 m-am angajat la fel si fel de firme de telefonie mobile, stampile etc., lasand un pic in urma pictura, pana cand mi-am dat seama ca trebuie sa urmez aceasta cale pentru ca era unul din lucrurile care ma motiva sa ma trezesc cu zambetul pe buze in fiecare zi si sa-mi zic „Astazi da culoare vietii tale”. Bineinteles ca acum lucrul cel mai important care ma motiveaza este sotia si copilul deoarece datorita lor am reusit sa dezvolt aceasta „zicala” si sa incep sa „colorez si vietile altor oameni” de prin Romania si char si din afara. Mi-am gasit un spatiu unde am facut unu mic atelier si de acolo am inceput sa ma dezvolt. Ulterior am facut si un site cu magazin online www.Ramian.ro , unde sunt la dispozitia tuturor cu aproape tot ce inseamna pictura, incepand de la portrete, peisaje, tablouri decorative etc., pana la picturi murale, camere copii inclusiv pictura pe mobila.
Pasiunea pentru icoana mi-am dezvoltat-o separat, nu in facultate sau facand cursuri specializate pe asa ceva, ci in afara facultatii. Provin dintr-o familie de oameni crestini ortodocsi, tatal meu a fost si este in continuare cantaret bisericesc. Inca de mici ne ducea duminica de duminica la biserica, ne arata icoane, picturile din biserici, ne explica scenele, ne citea din biblie, si usor usor pe mine a inceput sa ma fascineze acest lucru din punct de vedere plastic. „

Gabriel Vicu

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate