Portia de cunoastere, Hrisostom Filipescu – Iertarea, medicamentul sufletului

1

Generatie la rand am fost educati sa experimentam realitatea intr-un mod tangibil si foarte dens, printr-o logica materialist-monista.
Insa, in ultima perioada un numar ridicat de dovezi din lumea stiintifica vin sa sprijine existenta unui plan subtil unde Divinitatea este in stransa legatura cu viata de zi cu zi a fiecaruia dintre noi.
Am trait si inca traim dupa un set de legi ce nu se subordoneaza legilor universale ci le substituie.
Lacomia, violenta verbal sau fizica, duplicitatea, minciuna, infidelitatea, egoismul sunt trasaturi care caracterizeaza viata cotidiana de astazi si nu de acum 100 de ani dupa cum poate ne-am fi asteptat.
E o diferenta abrupta intre evolutia tehnologica, intelegerea si exercitiul moralitatii, eticii si spiritualitatii. In ultimele 2, 3 decenii viata exterioara a cunoscut o explozie in formele de manifestare…dar ce se intampla cu viata interioara?
Iertarea de sine si iertarea de ceilalti este o modalitate foarte eficienta prin care ne putem armoniza energiile interioare, prin care vom declansa procesele de crestere personala si ne vom apropia mai mult de divinitate.

Gabi Vicu

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Lolita spune

    Instructiv si de inteles si aprofundat cele zise. Tot aici vreau sa observ ca nu exista comentarii la articolele de cultura. Nu exista nici un cititor care sa aiba o parere ? Sau nimeni nu citeste aceste articole ? Acum imi dau seama de ce evaluarea nationala a fost atit de…nu mai am cuvinte !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate