Politistii nemteni au actionat în week-end pentru linistea si siguranta publică

0

În perioada 21 – 23 ianuarie 2011, sub coordonarea conducerii Inspectoratului de Politie al Judetului Neamt, politistii nemteni au actionat, în Piatra Neamt, Tg. Neamt, Roznov si comuna Girov, pentru prevenirea si combaterea faptelor de natură contraventională si penală, care aduc atingere climatului de ordine si sigurantă publică. La actiuni au participat politisti de ordine publică, politie rutieră, investigatii criminale din cadrul Politiei municipiului Piatra Neamt, Serviciului Rutier, Postului de Politie Girov, luptători ai Serviciului pentru Interventii Rapide Neamt si lucrători ai Inspectoratului Judetean de Jandarmi Neamt.

În cadrul actiunilor au fost legitimate 602 persoane, au fost controlate 246 de autoturisme si 21 de unităti de alimentatie publică. Au fost constatate 3 infractiuni din care: două la Codul Rutier si una la Legea nr. 61/1991.

Au fost aplicate 74 de sanctiuni contraventionale, în valoare totală de 8.143 de lei, din care: 46 de sanctiuni la Codul Rutier, 13 la Legea nr. 12/1990, privind protejarea populatiei împotriva unor activităti comerciale ilicite, 11 la Legea nr. 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de încălcare a unor norme de convietuire socială, a ordinii si linistii publice si 4 sanctiuni la H.G. nr. 984/2005 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor.

Pe linie de politie rutieră au fost retinute 7 permise de conducere pentru conducerea unor autoturisme sub influenta băuturilor alcoolice si au fost retrase 2 certificate de înmatriculare. A fost pus în executare un mandat cu pedeapsa închisorii.

Exemple:

– În seara de 22 ianuarie, în jurul orei 21.50, politistii l-au depistat, pe DN 15 C, în localitatea Crăcăoani, pe S. Octavian, de 19 ani, din comuna Crăcăoani, judetul Neamt, care conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere. În cauză a fost întocmit dosar penal.

– În seara de 22 ianuarie, în jurul orei 23.35, politistii l-au depistat, pe DJ 127 A, în localitatea Dămuc, judetul Neamt, pe F. Eugen, de 42 de ani, din comuna Bicazu Ardelean, care conducea un autoturism, având în aerul expirat o concentratie de 0,41 mg/l alcool pur. Bărbatul a fost condus la spital, unde I s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea îmbibatiei de alcool în sânge. În cauză a fost întocmit dosar penal.

– În seara de 23 ianuarie, în jurul orei 22.15, într-un bar, din Piatra Neamt, a fost depistat E. Nicolae, de 40 de ani, din Piatra Neamt, care avea asupra sa un cutit. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de port, fără drept, de armă albă.

– În seara de 23 ianuarie, politistii Compartimentului „Urmăriri”, l-au depistat pe str. Subdărmănesti, pe S. Dragos, de 23 de ani, din Piatra Neamt, care poseda mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 3 ani pentru comiterea infractiunii de furt calificat.

În fapt, tânărul a pătruns, prin efractie, în noaptea de 10/11 ianuarie 2010, într-un uscător al unui bloc din Piatra Neamt, de unde a sustras două biciclete. Tânărul a fost încarcerat în Arestul I.P.J. Neamt.

Stiri Neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate