Polițiștii, amendați de jandarmi. Protest cu fumigene și scandal în capitală

1
captură video/ Sindicatul Europol

Sindicatul Europol a anunțat încă de ieri că, după două luni de proteste continue, astăzi, 24 februarie, începând cu ora 10.00, oamenii în uniformă vor fi prezenți la ușa Președintelui României, Klaus Iohannis „pentru că furia polițiștilor nu mai poate fi stăvilită”.

„Sunt două luni de când ”coaliția de centru-noaptea” a luat măsura austerității pentru  restanțele  pe care le datorau polițiștilor. Dacă în anul 2017, polițiștii au înteles și acceptat compromisul că sumele care li se cuveneau conform Legii-cadru a salarizării să le fie plătite cu porția timp de 4 ani, ei bine, în al treilea an, am fost tăiați de la această  porție în condițiile în care celelalte clase bugetare au beneficiat de acest drept o dată cu intrarea în vigoare a actului normativ.”, spun polițiștii din Sindicat. Întregul comunicat aici – click.

Sute de polițiști au protestat miercuri la Palatul Cotroceni, alături de alți sindicaliști din sistemul de apărare și ordine publică, față de decizia de înghețare a salariilor și tăierea sporurilor. Câțiva sindicaliști din Poliție s-au certat cu jandarmii: „Chiar dacă ați primit ordin să ne bruscați, amendați sau gazați, noi tot vom protesta, iar protestul este și pentru drepturile voastre dragi colegi jandarmi!”.

Potrivit Jandarmeriei București, au fost aplicate patru amenzi organizatorilor protestului în valoare totală de 10.000 de lei, pentru nerespectarea perimetrului adunărilor publice și instigarea participanților de a părăsi locul special destinat și de a se manifesta astfel încât să tulbure ordinea publică. De asemenea, se pare că s-au găsit și fumigene (articole pirotehnice), arată hotnews.ro.

În legătură cu protestul organizat de Federația Publisind din zona Palatul Cotroceni, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

„Dezmințim în mod categoric informația transmisă potrivit căreia „Jandarmeria Română a creat busculadă la protestul polițiștilor”. Acțiunea jandarmilor a avut drept scop desfășurarea adunării publice în condiții de siguranță și legalitate. Conform prevederilor art. 12, alin 1, lit. j și art. 13, lit.c, din legea 60 din 1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice republicată, coroborate cu prevederile art. 27, alin 3, lit. c din legea nr. 550/2004 privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române, cu modificările și completările ulterioare, personalul militar al Jandarmeriei are dreptul să efectueze control corporal preventiv asupra persoanei şi bagajului acesteia în cazul în care aceasta participă la manifestări publice sau în alte locuri în care este interzis accesul cu produse ori substanţe periculoase. Sub un alt aspect, participanții au obligația de a nu participa la adunări publice cu materiale explozive sau incendiare.”

Mai multe filmări de la fața locului puteți găsi pe pagina Sindicatului Europol și pe pagina Federației Publisind.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Gradinaru Neculai spune

    Nu am înțeles această acțiune a jandarmilor ! Am ajuns la dictatura jandarmilor și dictatura medicală ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate