Politia Rutieră Neamt actionează pentru combaterea consumului de alcool la volan

1


În perioada 13 decembrie 2011 – 08 ianuarie 2012, politistii din structurile de politie rutieră vor actiona, pe drumurile publice din judetul Neamt, în baza unui Plan de măsuri privind combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice de către persoane aflate sub influenta alcoolului si/sau substantelor ori produselor stupefiante sau medicamentelor cu efecte similare acestora.

Zilnic, echipaje de politie rutieră vor fi prezente pe drumurile publice din judetul Neamt pentru depistarea soferilor care conduc autovehicule sub influenta băuturilor alcoolice. De asemenea, vor fi organizate actiuni punctuale, pe tronsoanele de drum pe care s-au produs accidente rutiere avand cauză consumul de alcool la volan, pentru depistarea și sancționarea soferilor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor ori produselor stupefiante sau medicamente cu efecte similare, in contextul activităților din cadrul Operațiunii Alcohol&Drugs desfășurate sub egida Organizației profesionale a polițiilor rutiere din Europa ( TISPOL ).


Conducătorii auto sunt sfătuiti să nu urce la volanul masinii după ce au consumat băuturi alcoolice, ci să recurgă la orice alt mod pentru a ajunge cu bine acasă: să apeleze la un prieten care nu a băut, să ia un taxi sau să folosească mijloacele de transport in comun.

Informatii suplimentare

In perioada 1 ianuarie – 15 noiembrie 2011, in judetul Neamt, pe fondul consumului de alcool ( atat cauză principală cat și cauză secundară ), s-au produs 34 de accidente grave, in urma cărora si-au pierdut viata 4 persoane, 36 de persoane au fost rănite grav si 11 rănite usor. Pe rețeaua de drumuri naționale s-au inregistrat 9 accidente grave ( 5 accidente avand cauză principală alcool, iar 4 – cauză concurentă alcool ) din care au rezultat decesul 1 persoane, rănirea gravă a 9 persoane şi 4 persoane rănite usor. Pe străzile din municipii și orașe s-au inregistrat 2 accidente grave din care au rezultat 2 răniți grav, iar pe drumurile județene și comunale 23 accidente, soldate cu 3 persoane decedate, 24 răniți grav și 7 răniți ușor. Astfel, se observă că 73,53 % dintre accidentele grave pe fondul consumului de alcool in randul conducătorilor auto s-au produs pe rețeaua de străzi, drumuri județene și comunale și numai 26,47 % pe rețeaua de drumuri naționale. Analizand accidentele grave produse pe rețeaua de drumuri naționale după ziua din săptămană și intervalul orar, cele mai multe accidente grave de circulație pe fondul consumului de alcool s-au produs in zilele de sambătă și duminică ( respective 6 accidente dintre cele 9 ) și in special in intervalul orar 22:00 – 06:00 ( 5 accidente), reprezentand 55,5 % din totalul accidentelor grave produse pe această categorie de drum pe fondul consumului de alcool.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Boros Ciprian spune

    Pe data de 14/12/2011 la ora 1:30 exact langa magazinul ” Macro ” ( fostul ” Cip Savin ” ) statea politia rutiera exact pentru aceasta problema . Am ramas uimat sa vad masina de rutiera mai ales in oras la acea ora!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate