Poliția Locală: Pietrenii au început să fie mai responsabili în selectarea deșeurilor și depozitarea lor corectă

0

Amplasarea sistemelor de supraveghere video la sheltere și monitorizarea acestora de către dispecerii monitori 24 de ore din 24 i-au determinat pe locuitorii municipiului Piatra Neamț să depoziteze reziduurile municipale provenite din gospodării în tomberoane și nu pe platforme, iar cele provenite din construcții sau demolări ori mobilerul uzat să fie duse la depozitele speciale, informează Poliția Locală.

Chiar și în astfel de condiții, pe parcursul anului 2023, polițiștii locali din cadrul Compatimentului Protecția Mediului în urma monitorizării camerelor video de la sheltere sau a autosesizărilor, au aplicat 550 de sancțiuni contravenționale, din care 501 amenzi în valoare totală de 157.700 lei și 49 avertismente pentru încălcarea H.C.L. 228/2021– Regulamentul privind normele de gospodărire, întreținere, curățenie și estetică în municipiul Piatra Neamț și a H.C.L. 80/2016, privind Regulamentul serviciului de salubrizare a municipiului Piatra Neamț.

Mai mult, pentru menținerea curățeniei și prevenirea depozitărilor necontrolate pe raza muncipiului Piatra Neamț, polițiștii locali din cadrul Compartimentului Protecția Mediului au desfășurat campanii de verificare privind deținerea de contracte cu operatorul de salubrizare, acesta din urmă fiind monitorizat permanent și atenționat cu privire la respectarea graficului de ridicare a deșeurilor municipale.

a mai precizat Poliția Locală Piatra-Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate