Poliția Locală Piatra-Neamț anunță intensificarea acțiunilor de verificare și control privind prevenirea și combaterea răspândirii COVID – 19

3

Având în vedere faptul că în ultima perioadă, numărul cazurilor de îmbolnăviri de SARS – COV2 a atins pragul de 2.000 pe zi, pe fondul nerespectării măsurilor sanitare de prevenție dispuse pe perioada stării de alertă, polițiștii locali din cadrul Poliției Locale Piatra-Neamț vor intensifica acțiunile de verificare și control pe linia respectării normelor legale privind prevenirea și combaterea raspândirii COVID – 19, în mijloacele de transport în comun, la terase/restaurante, în spațiile aglomerate/centre comerciale.

În contextul amintit, polițiștii locali ai Birourilor Ordine Publică, Siguranță Rutieră, Control Comercial – Poliția Locală Piatra-Neamț, în perioada 19.05.2020 – 30.09.2020, au verificat (anchete epidemiologice), pe baza fișelor distribuite de către Poliția Municipiului Piatra-Neamț, un număr de 11.532 persoane (5.910 locații/adrese).

De asemenea au fost monitorizate 3.305 unități de alimentație publică și de prestări servicii (baruri, terase, restaurante, piețe) și s-au aplicat, conform Legii 55/2020, 282 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 53.725 lei.

Efectivele Birourilor Ordine Publică și Siguranță Rutieră au fost angrenate într-un număr de 38 de acțiuni desfășurate în baza dispozițiilor IPJ Neamț, împreună cu echipaje și reprezentanți ai I.P.J. Neamț, I.J.J. Neamț, D.S.P., D.S.V., O.P.C, pentru menținerea și respectarea normelor de siguranță sanitară în mijloacele de transport în comun, în interiorul unităților de alimentație publică, spații aglomerate, piețe și târguri.

În paralel, Poliția Locală Piatra-Neamț, la nivelul tururor structurilor sale, a organizează și desfășoară acțiuni proprii pentru menținerea ordinii și liniștii publice, a siguranței traficului rutier și pietonal (în mod special în zonele adiacente unităților de învățământ), a curățeniei și a disciplinei în construcții, conform atribuțiilor, în baza prevederilor hotărârilor Consiliului Local Piatra Neamț și a legislației în vigoare.

  • Informare Poliția Locală Piatra-Neamț

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
3 Comentarii
  1. Covid Gogoașă spune

    Interese peste interese…..banii veniți de la ue pentru „atât de multe noi cazuri de îmbolnăviri” …. O scorneala la nivel mondial…. singura scăpare a sărmanei planete este extincția ființei „inteligente”, care distuge tot pe pământ, încet dar sigur

  2. Codul Penal spune

    Se fac nunti la corturi -Strand,Dumbrava,dar și la restaurante (Central), nu-i verifica nimeni?

  3. Stefan spune

    Mai bine s-ar ocupa de cersetori si talhari!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate