Poliția Locală Piatra-Neamț: Amenzi pentru neîndeplinirea obligației de curățare a zăpezii

7

În ultima perioadă în care au existat căderi masive de zapada, Politia Locala Piatra-Neamț a efectuat activitati de somare atât a persoanelor fizice ( proprietarii de imobile de lo7-20170113_135943cuit individuale), cât si a persoanelor juridice ( 124 de agenți economici și 43 de Asociații de proprietari ) cu privire la obligativitatea respectării dispozițiilor legale cuprinse în Hotărârea de Consiliu local nr.7/2010 pentru aprobarea Regulamentului privind normele de gospodărire, întretinere, curațenie și estetica în municipiul Piatra-Neamț, referitoare la îndepărtarea zăpezii si a gheții din dreptul imobilelor si a incintelor în care își desfășoara activitatea și curățarea țurțurilor de gheață de la streșini.

In acest sens  Politia Locală avertizează că neîndeplinirea obligatiilor prevazute mai sus precum si acelor prevazute in sarcina conducatorilor auto care trebuie sa parcheze automobilele astfel incat sa nu stanjeneasca functionarea utilajelor de curațire și deszăpezire a străzilor, se sanctionează cu amendă în cuantum de 1000-1500 lei pentru persoanele juridice si de la 300-500 lei pentru persoanele fizice, în temeiul prev. art. 22 lit. b) din Hotărarea de Consiliu local nr.7/2010.

Facem precizarea ca in situația producerii unor accidente cauzate de caderea turturilor de gheața de la streașina imobilelor, răspunderea juridică revine proprietarilor acelor imobile, respectiv Asociațiilor de proprietari ca forma juridica sub care sunt constituiți proprietarii.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
7 Comentarii
 1. Sandu Cojocaru spune

  Cea mai mare plăcere iarna să iei drept antrenament fizic lopătarea zăpezii. De mic copil mă bucuram cănd aveam ocazia să fac cărări iarna pe zăpadă. Cu obrajii înbujorați şi cu respirația accentuată în aer curat, nu luam gestul drept o obligație civică- socială. Acum la bătrânețe mă bucur de aceiaş plăcere, curățenia din spațiul comunitar, nu numai al zăpezii ci şi al frunzelor, al gunoaielor, fără să simt vreo frustrare. Creşteți copii în spiritul miscării în aer liber şi vor fi cetățeni cu simț civic.

 2. burebista spune

  primaria cine o amendeaza? …ca nu curata trotuarele publice

 3. florin spune

  Politia locala sa amendeze in primul rand Primaria pentru necuratarea intrarilor pe trecerile de pietoni si pentru proasta gestionare a deszapezirii strazilor in municipiul Piatra Neamt. Amenzi trebuie sa primeasca firmele de deszapzire pt. ca au trecut de mai multe ori prin aceleasi locuri cu lama pe sus necuratind bine zapada de pe strazi , punand astfel in pericol siguranta circulatiei.
  Exista asistati social care stau in locuinte gratis, fara sa plateasca nimic , dar nu sunt pusi nici macar sa curete zapada.

 4. Silvia Cavaleru spune

  Pai asistatii sociali ce fac ?cine-i controleaza????

 5. Ioan Taranu spune

  IAR AMENDA SA SE TRANSFORME IN ORE DE MUNCA IN FOLOSUL COMUNITATII :LA DEZAPEZIT .

 6. Maria Mihalache spune

  bine faceti

 7. Vali Paspa spune

  Nu mai exista spirit civic oameni ,,buni,,….

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate