Poliția Locală: Daunele produse de acoperișurile desprinse în Piatra-Neamț vor fi suportate de asociațiile de proprietari

2

Acoperișuri de blocuri purtate de vânt ca niște jucării. Aceasta este imaginea dimineții de 3 aprilie 2024, după codul portocaliu de vânt, în vigoare din data de 02.04.2024.

Mai multe acoperișuri de bloc din toate cartierele municipiului au fost distruse și purtate de vânt provocând importante pagube materiale autovehiculelor staționate în parcările de reședință.

Miercuri, 03.04.204, polițiștii locali au reluat acțiunea de notificare a tuturor asociațiilor de proprietari de pe raza orașului Piatra Neamț, cu privire la obligația de a repara și întreține acoperișurile clădirilor rezidențiale precum și toate spațiile comune ce fac parte dintr-un condominiu. Reamintim că acest lucru este obligatoriu, conform Legii 196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor.

Mai mult decât atât, proprietarii apartamentelor au datoria de a se implica și de a conștientiza creearea fondurilor de reparații, necesare în cazul lucrărilor de întreținere sau schimbare a acoperișului blocurilor (cu respectarea Legii 50/1991 privind autorizarea în construcții) ori în spațiile comune, astfel încât să se prevină accidentele sau incidentele datorate condițiilor meteo nefavorabile.

” Proprietarii membri ai asociaţiei de proprietari au obligaţia să aprobe un fond de reparaţii anual, necesar pentru repararea şi îmbunătăţirea proprietăţii comune… Fondul de reparaţii este utilizat numai pentru consolidarea condominiului, reabilitarea termică, creşterea calităţii ambiental-arhitecturale a construcţiilor, precum şi pentru repararea şi îmbunătăţirea proprietăţii comune” – art. 71, lit. 2, Legea 196/2018.

Precizăm de asemenea, că în cazul pagubelor materiale produse de bucățile de acoperiș, cum ar fi autovehicule avariate sau ferestrele sparte, daunele vor fi achitate de către asociațiile de proprietari din care fac parte imobilele ale căror acoperișuri nu au fost schimbate sau întreținute, pe cheltuiala membrilor acestora.

a transmis Poliția Locală Piatra-Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. Schmidt Rudolf spune

    Treaba cu suportatul pagubelor de catre toti membrii asociatiei nu sta in picioare ca legalitate. Pai, cum poate fi atrasa raspunderea civila a proprietarilor din blocul X pentru un acoperis luat de vant de pe blocul Y, doar pentru ca fac parte din aceeasi asociatie? Nu se prea poate face asta. Raspunderea civila e doar a celor care au construit acoperisul respectiv. Si, eventual, daca e construit ilegal, si a conducerii asociatiei pentru ca nu au luat masuri pentru stoparea lucrarilor.

  2. Lui spune

    Acoperișuri făcute din scobitori legate cu ață de cusut!la adăpostul pandemiei se ascund tot felul de inepți care se cred constructori, mecanici,șoferi… și lista poate continua prea mult!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate