Pod nou între Dochia și Mărgineni, la km 33 pe Axa Rutieră Strategică 3

0

Un edificiu nou care se realizează în cadrul marii investiții în domeniul infrastructurii de drumuri din județul Neamț – Axa Rutieră Strategică 3 – este podul dintre localitățile Dochia și Mărgineni, la km 33.
Se lucrează susținut la ridicarea acestui pod, care va avea o deschidere de 12 metri liniari.

„Lucrarea a început de la zero și deja se vede partea de fundație, care a fost «scoasă» din apă. În paralel se lucrează și la modernizarea drumului, care a fost supralărgit și pe care se toarnă asfalt de săptămâna trecută. Avem concentrate foarte multe echipe de lucru pe toată lungimea Axei Rutiere Strategice 3, care a fost împărțită pe trei tronsoane, tocmai pentru a se putea interveni simultan în mai multe zone. Urmăresc cu deosebită atenție derularea investiției, pentru că vreau ca la finalul proiectului să avem 70 de kilometri de drum de o calitate excepțională, care va lega municipiul Piatra-Neamț, prin strada Izvoare, de limita cu județul Bacău“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Cele trei tronsoane pe care sunt deschise șantiere concomitent sunt Piatra-Neamț – Horia, Horia- Ion Creangă și Ion Creangă – Icușești – limita cu județul Bacău.

În cadrul proiectului vor fi realizate 104 poduri și podețe, 18 km de șanțuri betonate, 105 drumuri laterale, 2,5 km rigole pentru scurgerea apei.

Valoarea totală a proiectului este de 165,7 milioane de lei, din care 151 de milioane de lei provin din fonduri europene.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate