PNL taie salariile bugetarilor și dă afară o parte dintre ei. Foarte bine!

3

PNL anunță că va tăia 25-40% din salariile bugetarilor și va concedia o parte dintre ei. Aceste măsuri ar urma să se aplice din ianuarie, după alegeri.

Nu este prima oară când PNL/PDL recurge la această metodă. Ea a mai fost aplicată și de guvernul PDL al lui Băsescu. Ca și atunci, și acum considerăm că este foarte bine ca salariile enorme și în multe cazuri (nu generalizăm) nemeritate ale bugetarilor să fie tăiate drastic cum la fel considerăm că mulți dintre ei sunt incompetenți și trebuie să plece acasă. Dacă ne mai uităm și la comentariile de pe internet presărate cu „m**e”(scrise cu mare patos de aceiași bugetari în timpul programului de lucru – atunci când se plictisesc la serviciu și „aruncă un ochi” pe Facebook) chiar salutăm aceste măsuri ale PNL-ului.

România este singura țară din UE în care salariile bugetarilor sunt mai mari decât cele din mediul privat. Nu ar fi neaparat o mare problemă dacă cei în discuție ar merita cu adevărat aceste sume deloc derizorii. Pe de altă parte, însă, această măsură ar trebui să se aplice exclusiv în cazul celor nu-și merită nici salariile și nici funcțiile. E oarecum nedrept să pedepsești un sector întreg în condițiile în care mai există și oameni care-și fac treaba dar cine să se ocupe de evaluări, pe ce criterii și, mai ales, cât timp ar dura?

Iosub Robert

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
 1. Stefan spune

  Salariile tuturor bugetarilor (poate, cu exceptia profesorilor) sunt nemeritate!Nesimtirea cea mai mare este in magistratura, politie ,securitate, dar si in administratia publica centrala si locala , in domeniul gestionarii fondurilor europene, agentii si intreprinderi de stat!As zice ca nici cei mai multi dintre „eroii” in halate albe nu isi merita banii , la fel ca sefii lor de la DSP, CAS,etc…

 2. RP spune

  De ce nu taie pensiile specile asa cum s-au laudat? Daca au coloana vertebrala si cohones sa taie salariile inainte de alegeri. Oricum sunt impotenti functionali.

 3. bogdan spune

  de ce nu le.a taiat pana acuma?, de ce dupa alegeri?
  dupa alegeri daca ies nu vor mai taia nimica

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate