PNL Piatra Neamț a fost sancționat pentru încălcarea flagrantă a normelor de campanie electorală

0

Într-un nou episod de dispreț față de lege, Partidul Național Liberal (PNL) din Piatra Neamț a fost recent sancționat pentru încălcarea flagrantă a normelor de campanie electorală. Biroul Electoral de Circumscripție Municipală nr.1 și Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 29 Neamț au emis hotărâri clare prin care au constatat că PNL a afișat materiale de propagandă electorală ce nu respectă dimensiunile legale și constituie publicitate electorală mascată. Este esențial ca acest partid să își asume responsabilitatea și să pună în aplicare imediat deciziile autorităților electorale.

Este o zi obișnuită în Piatra Neamț, iar cetățenii își continuă rutina zilnică, trecând pe lângă sediul PNL de pe Piața Mihail Kogălniceanu. Pe fațada clădirii, afișe supradimensionate cu fețele zâmbitoare ale lui Andrei Carabelea și George Lazăr, însoțite de mesajul „100% pentru nemțeni”, sfidează normele legale. Aceste materiale nu doar că încalcă dimensiunile maxime permise, dar sugerează subtil campania electorală pentru alegerile locale din 9 iunie 2024, o formă de publicitate mascată interzisă de lege.

Plângerea formulată de Partidul Mișcarea Populară (PMP) a adus aceste nereguli în atenția autorităților electorale, care au acționat prompt. Hotărârea nr. 80 din 28 mai 2024 a Biroului Electoral de Circumscripție Municipală nr.1 Piatra Neamț a confirmat faptul că PNL a încălcat legislația electorală, dispunând înlăturarea imediată a materialelor ilegale. Cu toate acestea, PNL a contestat hotărârea, sperând probabil într-o revizuire favorabilă.

Nu a fost cazul. Hotărârea nr. 40 din 31 mai 2024 a Biroului Electoral de Circumscripție Județeană nr. 29 Neamț a respins contestațiile formulate de PNL, menținând sancțiunea și subliniind încă o dată necesitatea respectării normelor legale. În ciuda argumentelor prezentate de reprezentanții PNL, decizia a fost clară și fermă: aceste materiale constituie o formă de publicitate electorală mascată și trebuie eliminate fără întârziere.

Această situație ridică întrebări serioase despre integritatea și respectul față de lege al PNL. Într-o democrație, respectarea normelor legale este esențială pentru asigurarea unui proces electoral corect și transparent. Atunci când un partid politic sfidează aceste norme, nu doar că își periclitează propria credibilitate, dar subminează și încrederea publicului în întregul proces electoral.

PNL trebuie să acționeze imediat pentru a înlătura materialele ilegale și pentru a demonstra că respectă legile acestei țări. Acest pas este esențial pentru a restabili încrederea cetățenilor din Piatra Neamț și pentru a arăta că partidul își asumă responsabilitatea pentru acțiunile sale. Orice întârziere sau refuz de a se conforma hotărârilor Biroului Electoral ar fi nu doar un afront adus legii, ci și o dovadă de dispreț față de electorat.

I.R.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate