PNL Neamț 2020 e gata. Acum urmează relansarea economică

4

PNL Neamț ne prezintă acum Planul Național de Investiții și Relansare Economică: 3.400 de kilometri de autostrăzi și drumuri expres, 3 spitale regionale, 25 de spitale județene, peste 100 de spitale orășenești, peste 1.000 de unități medicale în mediul rural, sute de grădinițe, școli, campusuri și cămine universitare.


E foarte bună treaba asta cu relansarea economică, dar haideți să ne amintim cu toții de marele proiect ”Neamț 2020”, proiect prin care liberalii nemțeni ne promiteau în 2016 ”prosperitate și dezvoltare pentru nemțeni”.

Art. 13 mai 2016 – PNL Neamț a prezentat proiectul Neamț 2020

Mugur Cozmanciuc, candidatul PNL pentru președinția Consiliului Județean,  alături de Dragoș Chitic, candidatul PNL la Primăria Piatra Neamț, Laurențiu Leoreanu, candidatul PNL la Primăria Roman, Traian Humulescu, candidatul PNL la Primăria Târgu Neamț, alături de directorul de campanie senatorul Eugen Țapu Nazare, deputatul Vlad Marcoci, Alin Antochi, candidații liberali la Consiliul Județean Florin Hopșa și Cristian Tapalagă, precum și alți membri importanți ai echipei PNL a lansat programul Neamț 2020 – Prosperitate pentru nemțeni!, care cuprinde viziunea și proiectele pe care le-au pregătit și le vor implementa în următorii 4 ani pentru nemțeni.

Programul cuprinde 8 capitole:

 1. Infrastructură mai bună – calea spre belșug
 2. Locuri de muncă – reindustrializare și progres
 3. Educaţie mai bună pentru toţi copiii județului
 4. Sistemul de sănătate – eficient și rapid
 5. Agricultură de calitate, silvicultură performantă și dezvoltarea satului nemţean
 6. Cultură și patrimoniu – să știe toată România cât de bogat e sufletul Neamțului!
 7. Neamț – un județ turistic
 8. Administraţie locală în interesul cetăţeanului!

În calitate de viitor președinte al Consiliului Județean, deputatul Mugur Cozmanciuc a transmis că va pune în aplicare toate proiectele pe care le-a pregătit pentru nemțeni.

Neamț 2020 este un proiect care a izvorât în urma mai multor consultări publice, în urma dezbaterilor pe care le-am avut cu cetățenii, a întâlnirilor pe care le-am avut cu cei din mass -media, în urma parteneriatelor pe care le-am creat cu mediul de afaceri și în urma consultării surselor credibile în care au fost enumerate nevoile pe care le are județul Neamț. Dezideratul acestui program este următorul: prosperitate și dezvoltare pentru nemțeni. Așa cum am mai spus vom promova infrastructura rutieră și master planul pentru drumuri județene și comunale. Totodată, conceptul de mobilitate urbană, pe care l-am promovat la Roman și unde domnul primar Laurențiu Leoreanu l-a promovat de 8 ani de zile, este al doilea punct pe care proiectul Neamț 2020 îl va aduce în dezbatere. Programul îl oferim astăzi spre analiză, spre consultare și într-o ultimă etapă a campaniei electorale, respectiv în ultima săptămână, vom culege informațiile pentru a le include. Facem asta pentru că noi considerăm că într-o campanie electorală este foarte important să vorbești despre proiecte, să fim în permanență în contact cu cetățeanul, iar opiniile care vor fi exprimate pe marginea acestui proiect vor fi preluate și integrate în programul Neamț 2020, care este un proiect pentru cetățean, cu o administrație liberală transparentă, echilibrată, care nu va ține cont de culoarea politică în momentul în care vom vorbi despre proiecte, care va găsi deschidere la nivel guvernamental și european”, a declarat președintele PNL Neamț Mugur Cozmanciuc.

Dragoș Chitic, candidatul PNL la Primăria Piatra Neamț, a subliniat importanța echipei liberale care susține programul Neamț 2020 și, implicit, programul Piatra Neamț 2020.

Mă bucur că fac parte dintr-o echipă care va implementa în acest județ programul Neamț 2020. Este mai ușor pentru o primărie să își pună în practică proiectele atunci când proiectul său face parte dintr-o strategie integrată a județului și va beneficia de sprijinul Consiliului Județean Neamț. Proiectul Piatra Neamț 2020 face parte parte din Neamț 2020 și va duce la dezvoltarea municipiului reședință de județ, la dezvoltarea Neamțului. Este un proiect care pleacă de la realitățile zilei, rezultat în urma consultărilor cu populația și a analizei cercetărilor sociologice. Avem soluții pentru sănătate, pentru educație, pentru siguranța cetățeanului, pentru îmbunătățirea transportului, pentru infrastructură, pentru dezvoltarea turistică a acestor zone și pentru a le implementa avem nevoie de un parteneriat cu Consiliul Județean Neamț. Echipa liberală de la Piatra Neamț, alături de celelalte din celelalte  localități, vom munci umăr la umăr în această campanie electorală pentru a-l susține pe Mugur Cozmanciuc la președinția Consiliului Județean”, a declarat primarul municipiului Piatra Neamț Dragoș Chitic.

Primarul municipiului Roman Laurențiu Leoreanu a subliniat importanța unei colaborări eficiente între administrațiile locale și Consiliul Județean Neamț.

Avem nevoie de o colaborare între primării și Consiliul Județean. E timpul ca această instituție publică să își piardă statutul de Înaltă Poartă și să fie un partener pentru primarii din județ, indiferent de culoarea politică, iar selecția proiectelor să se facă pe baza unor criterii de performanță și de impact asupra cetățenilor. Și programul Roman 2020 este parte integrantă a proiectului Neamț 2020 și în strânsă legătura cu echipa de la Neamț, de la Roman avem structurate proiecte foarte bune pentru perioada următoare. Dorim să prindem viteză în a implementa aceste proiecte, ca localitățile nemțene să se dezvolte și cetățenii să aibă parte de prosperitate. Echipa de la Roman îl susține pe Mugur Cozmanciuc la președinția Consiliului Județean Neamț și am toată speranța că echipa liberală din Neamț va demonstra în perioada următoare că dă dovadă de competență, seriozitate, determinar și implicare”, a declarat Laurențiu Leoreanu.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
4 Comentarii
 1. Morpelr spune

  Din păcate, chiar dacă și ăștia PNL fură curent, propaganda pro PSD nu e în regulă.

 2. Varga Szandor Andrasz spune

  Pravda in acțiune . După modul in care au tratat situația pandemiei si abuzurile incalificabile facute de forțele de represiune din mai, mai votează agent Scully cu ei vreodată .
  Au amendat cu douăzeci de milioane o baba ieșită după porc pe uliță .
  Au decimat bătrânii care aveau voie două ore de mers la cumpărături, la cozi nesfârșite .
  Totul se va plati la vot curand .

 3. VLAD spune

  ,,Gura care singură pe sine se laudă, pute.”

 4. Richard spune

  Numai minciuni, minți mai mult decât Pinocchio.
  Niciodată nu se va realiza ceea ce spun ei .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate