PNL-iștii nemțeni și procesul legislativ … baba și mitraliera …

1

Întrebat la o conferință de presă care este procedura prin care un cetățean poate interveni în procesul legislativ, prim vicepreședintele PNL, Florin Hopșa a răspuns ceva total pe lângă realitate. Crezând că știe mai bine, a intervenit și domnul senator Eugen Țapu care dacă tăcea …

Pentru că cei doi liberali nu prea cunosc procedura vă spunem noi cum puteți interveni ca simpli cetățeni în procesul legislativ.
1. Accesați site-ul Camerei deputaților.
2. În bara superioară de meniu la ”Activitate parlamentară” se poate accesa un submeniu unde veți găsi rubrica ”urmărirea procesului legislativ”.
3. În pagina de urmărire a procesului legislativ pe partea stângă găsiți propunerile legislative aflate în dezbatere publică.
4. La fiecare propunere aflată în dezbaterea publică aveți un buton albastru pe dreapta ”TRIMITE PROPUNERE” unde vă puteți trimite propunerile sau sugestiile

Dacă propunerea legislativa care vă interesează și la care doriți să vă aduceți aportul nu este încă în dezbatere publică, pagina de urmărire a procesului legislativ vă permite să vedeți în ce etapă se află și să urmăriți momentul în care puteți interveni.
Politicienii care vorbesc toată ziua numai ca să nu tacă și îndeamnă oamenii să se implice ar trebui să promoveze această metodă foarte ușoară prin care orice cetățean simplu poate influența dacă are argumente corecte, majoritatea legilor create în Parlamentul României.
De asemenea, cei care se plâng în mod penibil că nu le convine o lege ar trebui să prezinte și propunerile sau sugestiile pe care le-a făcut în legătură cu legea respectivă dar din păcate suntem în județul în care prea mulți incompetenți dau din gura toată ziua și nu fac nimic.
Și pentru a nu cădea în ipocrizia de a critica lucruri pe care noi nu pe facem, dar mai ales pentru a înțelege toți cititorii noștri cât de simplu este să te implici în procesul legislativ, va dau ca exemplu ultimele 3 intervenții pe care le-am avut în procesul legislativ în calitate de simplu cetățean.
Într-adevăr, aprobarea unei intervenții din partea unui cetățean durează ceva timp pentru că este analizată de specialiștii de al Camera Deputaților dar dacă aceasta este bună din punct de vedere juridic și e corect argumentată ea trece și este publicată pe site-ul Camerei Deputaților.

lege-pensie-invaliditate

lege-internet-free

lege-steag

Iosub Robert

PS: Nu vă mai lăsați doar in baza parlamentarilor să vă reprezinte. Implicați-vă pentru că altfel nu aveți dreptul moral să vă plângeți sau să criticați.

1 Comentariu
  1. cititor40 spune

    Multumesc ROBERT.Singurul din presa nemteana care este alaturi de noi !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate