PNL își asumă la Piatra-Neamț Guvernul ZERO, cu priorități ZERO și măsuri ZERO

26

pnlAlina Gorghiu, copreședintele PNL, a venit sâmbătă la Piatra-Neamț pentru a susține candidații PNL Neamț la alegerile parlamentare din 11 decembrie. Într-o conferință de presă anterioară lansării propriu-zise a candidaților liberali nemțeni, Alina Gorghiu a ținut să critice strategia de campanie a PSD, menționând că PNL a făcut și face „o campanie pozitivă”. Ceea ce este perfect adevărat, din punctul nostru de vedere, cel puțin la nivel semantic.

Sloganul PSD „Îndrăznește să crezi în România” a devenit pozitiv prin sloganul PNL „Îndrăznește să crezi în România condusă de oameni cinstiți”, sintagma cu conotații negative folosită de PSD la adresa Guvernului Cioloș „Guvernul ZERO”, a primit conotații pozitive prin sintagmele folosite de PNL la adresa aceluiași Guvern ZERO cu priorități ZERO. Prioritatea zero a guvernului Cioloș este și autostrada care trece prin Neamț, după cum a declarat Alina Gorghiu. O fi de bine, zicem noi, dacă pentru PNL „zero” are conotații pozitive. De altfel, și în această campanie electorală, „gogoașa” PNL continuă să fie infrastructura, așa cum e la fiecare 4 ani, în România.

Dacă semantic vorbind, PNL-ul e pe plus, matematic vorbind, zero înseamnă zero. Adică nici minus, nici plus. Înseamnă NIMIC. Prin campania electorală și mesajele transmise, cei a căror inteligență este subestimată de unii candidați pot observa că PNL nu face altceva, din lipsă de inspirație, identitate și forță politică, decât să preia mesajele PSD și să le ofere un alt sens, în speranța că mai merge ca pe vremuri cu „proști, da’ mulți” la vot.

Cert este, din discursurile liberalilor, că PNL este intimidat de forța politică a PSD și nu are alte arme de luptă decât tot cele ale PSD. De altfel, Alina Gorghiu a ținut să accentueze faptul că a sesizat presiuni din partea președintelui CJ Neamț: „contestăm orice fel de formă de presiune pe care un om în administraţia judeţeană, cu funcţie efemeră, o pune pe oamenii noştri, primarii noştri, oamenii din administraţie, pentru a face politică pentru PSD. Sper să văd că apelul meu va găsi ecou inclusiv la cei de la PSD.”. Întrebată fiind, concret, despre ce fel de presiuni este vorba, Alina Gorghiu nu a oferit detalii în acest sens, trimițând în derizoriu mesajul politic la adresa PSD.

PNL a venit la Neamț cu un mesaj politic timid, cu ținte nerealiste (peste 37% voturi în Neamț), cu veșnica poveste legată de infrastructură și comparații SF între Moldova și Ardeal. Campania electorală liberală e, în mod cert, o replică nereușită la construcția de guvernare PSD, iar la Neamț, cel puțin, gogoașa liberală are miez social-democrat. Și cum nemțenilor le place miezul… s-ar putea ca PNL să aibă sub 37% în Neamț și mesajul electoral propus de liberalii de la centru să aducă, indirect, voturi spre PSD.

Vom reveni asupra subiectului…

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
26 Comentarii
 1. Loredana Avram spune

  Sssss….

 2. Loredana Avram spune

  Daca te-ai simtit,e fix problema ta.Indraznim sa credem….ca Romania e tara unde efectul turma functioneaza.

 3. Puiu Holbura spune

  Uitati-va la ei, falcute-falcute, vrajeli ,vrajeli dar de paduri disparute spun ceva? Oricum romanii ii vor vota si ne mai miram de ce avem o asemenea soarta. Mergeti la vot!!!!

  1. Mircea Mircea spune

   Pădurile sunt venitul.lor si sărăcirea poporului,da petrolul,gazele renelul nu le vedeți? Ce preturi platim la utilități mai mari decit toată Europa si cu pensii si salarii 25% față de Europa dar preturile sunt mai mari la noi decit la ei

 4. Gheorghe Timofte spune

  Iata,au ajuns la concluzia care e valoarea lor.Acum tac…….CHITIC,asta e !

 5. Gabriela Gaby spune

  Oare nu va e rușine de nimic? O soluție desfiintati-va

 6. Viorel Busuioc spune

  Da… zero barat …

 7. Tinu Varga spune

  De ce nu veniti prin sate sau. comune sa vedeti ce face Domnul Primar din comuna Secuieni judetul Neamt face parte din PNL cum modifica actile cu relatia care o are.

 8. Niku Munteanu spune

  nu uitați că aveți un oraș…adus la acest standard… de… Ștefan… (bineînțeles cu banii voștri) cate orașe se pot mândri… cu ce are Piatra Neamț…

 9. Maria Trifescu spune

  Niste impostori!

 10. Violeta Filipescu spune

  Ce a ajuns PNL, partid istoric cu :Blaga, Anastasie, Boagiu, Boc, Flutur, Falca, I Oltean, Baconschi, S Barbu, M Toader, Gorghiu, Predoiu, Videanu, M Macovei, Blejnar, Ștefan, Chiliman, Cocos

 11. Mircea Mircea spune

  La București aveți un Ciolos dar în toate județele pe cine aveti? că văd lipsă PNL înafară de bucarest

 12. Ionut spune

  Nu va este rusine sa participati la campania electorala? Nesimtitilor!

 13. Ionut spune

  Da ca PSD ne arata de 27 de ani cum se face politica pozitiva prin oameni precum Iliescu Nastase Dragnea Ponta

 14. Mircea Mircea spune

  Da ați rezolvat cu microsoft ați venit să găsiți alți. fraeri? sau să vedeți cum stau firmele lui Videanu cu pavelele?

 15. Mircea Mircea spune

  Corect zero tot dar din 92 pînă azi ce număr ați avut mai mare de zero?

 16. Maria Ghiviriga spune

  Mult succes!

 17. Tatiana Cozma spune

  Ca tocmai vorbi Alinuta de nivelul scăzut de trai în Moldova (Piatra Neamț ) și cu cele mai mici salarii , și ca de vina ar fi PSD -ul. A uitat sărăcuta ca de cel puțin 10 ani ne a condus Dreapta. Așa ca ce sa înțelegi de la ea…..Doar zgomot…

 18. Vlad Nicorescu spune

  Corect ioan popa.daca nu ma insel parca madam udrea isi avea acum atru ani domiciliu in judetl neamt.acumnul mai are? Saucred ca nu mai are nevoie de nemteni?

 19. Iulian Merticaru spune

  Tot zero sunt si tot zero o sa faca.PDL peste tot.

 20. Ioan Popa spune

  Nu fiti rai,lipseste Gheorghe Stefan cu madam Udrea de la directiunea de partid,de asta e asa trista.

 21. Doinel Grumezescu spune

  Stimate dle IULIAN ANDREI….este un punct de vedere , al meu….dvs aveti , altul….fiecare cu ai lui….nu are rost sa ne certam public, pe un saite de socializare, mai ales politic….

  1. Iulian Andrei spune

   Corect. Fiecare are parerea lui.

 22. Elena Ciausu spune

  Toate de la zero.

 23. :)) spune

  O conferinta de presa decenta, macar atat, intr-o schimbare pozitiva nu mai sper, macar panarama sa nu mai vad si vesnicul scandal cu greaua mostenire.

 24. Mirel Andrisoaei spune

  Mãsuri 0,
  Am vãzut.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate