Planuri de viitor: Universitate de stat la Piatra-Neamț

19

În urma consultărilor de la începutul anului între primarul Dragoș Chitic și reprezentanți ai instituțiilor de cultură, cultelor, cluburilor sportive și ONG-urilor din Piatra-Neamț, s-a ajuns la concluzia că ar fi benefică pentru municipiul Piatra-Neamț înființarea unei universități de stat.

În acest sens, primarul Dragoș Chitic a menționat că s-au făcut primii pași în implementarea acestui proiect.

”Am trimis câte o adresă către rectorii celor patru universități de stat din Iași: Universitatea ”Al. I. Cuza”, Universitatea Tehnică „Gh. Asachi”, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”, respectiv Universitatea de Arte ”George Enescu”. În această adresă exprimăm intenția  pe care o avem de a realiza o universitate de stat la Piatra-Neamț, solicităm părerea dumnealor și urmează să stabilim o întâlnire. Totodată am avut discuții cu domnul vicepreședinte al CJ Neamț, Daniel Vasiliu,  legate de un spațiu propice. Din toată analiza făcută rezultă că spațiul cel mai potrivit ar fi clădirea în care acum există ASE-ul (n.n situată pe strada Gavril Galinescu, Piatra Neamț).”, a declarat Dragoș Chitic.

adresa

M. I.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
19 Comentarii
 1. MARCEL spune

  DOMNU PRIMAR Nu a trimis si la GALATI , ori nu a luat legatura cu cei de la Roman ,filiala Facultatii ,,DUNAREA de JOS ,, la P NT poate faceau o filiala la Dunarea de SUS , dai paralutele si ai DIPLOMA ,esti Masterand ,, I T cu Diploma ! VAI Draga Nu ti am Spus ! Fata mea ori Baiatul a terminat Facultatea ! Da Tu si unde PRactica , lucreaza , MOmentan La PPT , LA China MARKET , la Kaufland pe la case, consultant vanzari la DEDE ori PRactiker ! in principiu 90% dintre STUDENTII unei astfel de ,, facultati ,, lucreaza in VANZARI ! ori au emigrat prin afara la BUNA Dimineata Roaba ! Badante ori BUcatar sau mester Zidar ,zugrav .

 2. Gabriel spune

  Dar la niste adevarate scoli de meserii nu se gandeste nimeni? Ca numai de oameni cu diplome dai peste tot. Cu greu mai gasesti un electrician bun, un cizmar, un instalator, samd… E zona turistica? Scoli de meserii in domeniu trebuie!
  Facultatatea ar trebui tot pe profile care sa scoata oameni pregatiti pentru piata muncii din zona. Ca piata muncii e asa cum e… ehe, alta poveste!

  1. legio spune

   Gabriel adu-ti aminte cand a spus Basescu ,ca avem nevoie si de meseriasi ,mecanici tinichigii si nu numai iar sistemul de invatamant sa tina cont si treaba asta. Ce au mai sarit ,,desteptii” de chiur in sus ,ca Basescu vrea o natie de prosti ,cum poate el sa spuna ca Romania are nevoie si de meseriasi , erau in stare sa-l manance cu tot cu pene, am dreptate?

   1. MARCEL spune

    LEGIO mai exact mecanici ,tinichigii si ospatari ! trebuie luat de la coada la cap , Ospatarul te serveste , te sui la volan duhnind a levantica , fortezi masina in final o si busesti SI NORMAL ca DUPa ai nevoie de cei trei meseriasi enumerati mai sus ! MECANIC TINICHIGIU NU EXISTA ! mecanicu e cu motoare ,cutii , roti si tinichigiu cu aripi , portiere ,capote , macarale si geamuri , CA unul ori Altul se pricepe la a 2a este alta treaba DAR ca Meserii ele sunt distincte !

 3. Stefan spune

  Sigur ca este o idee buna, dar nu trebuie pusa in practica in mod pompieristic!O universitate ar trebui sa aiba deja identificate cateva sectii, sa existe cadre didactice si un campus universitar.Dl. Chitic nu doreste sa infiinteze o universitate la Piatra-Neamt, ci sa faca o filiala a unei universitati existente, ceea ce este cu totul altceva.In plus, nu cred ca prin „scrisori” se rezolva problema.Chiar credeti ca profesorii din Iasi vor sa-si piarda din studenti ca sa-i faca moftul electoral d-lui Chitic?!

 4. legio spune

  Ar fi o treaba buna dar bine ar fi daca s-ar creia conditii si ptr niste investitori stratezici pe fostele platforme industriale ,ptr ca acesti absolventi sa aiba si unde isi etala cunostintele. Tinand cont ca foarte multi elevi ai colegiului de informatica din Neamt si foarte multi elevi sant indreptatiti sa continuie studiile in IT, cred ca ar fi bine sa se gandeasca si la o ramura de studii in IT.

 5. legio spune

  Ai dreptate Aiurica dar nu plange, ca sant multi, prosti dar multi.

 6. xx spune

  Aceasta idee nu e noua,a fost si in programul lui Pinalti ca urgenta

 7. Izabela Mihaela Ghiorghiasa spune

  Este o idee excelenta. Nu pot sa cree ca exista pareri contra pr aceasta pagina. Avem o multime de copii destepti in uras din familii ce nu si-ar permite sa -i sustina intr-un alt oras, copii care merita sa-si realizeze visul.
  Ar ridica orasul cu o treapta pe scara prestigiului national. Ar oferi si altor copii din tara o locatie minunata pentru a invata.
  Piatra Neamt este deja un oras cosmopolit si deschiderea unei universitati ar insemna un minunat prilej de schimb intercultural, un castig imobiliar pentru oras, noi locuri de munca, noi locatii de petrecere a timpului liber, modernizarea liniilor de transport in comun, un flux considerabil in biblioteci, magazine, zone turistice adiacente.
  Asa ca rog carcotasii sa reanalizeze contextul si sa-si motiveze tot pe atatea raduri ca si mine comentariul.
  Felicitari, Domnule Chitic !!! Doamne ajuta !!!!

 8. Lola Barbu spune

  Aveti dreptate doamna Radu Dumitrita Ada de stat nu de invatat!!!

 9. Yo spune

  In Piatra Neamt exista de prin 1998, invatamant de stat universitar, respectiv Facultatea de Muzica Piatra Neamt, ce ofera locuri bugetate de Ministerul Educatiei si unde se perinda ani la rand studenti din toate colturile tarii…asa ca sa promovam ce avem, ca ar fi usor si benefic!!

  1. Costin spune

   In Piatra-Neamt ofera locuri bugetate de stat si filiala FEAA a UAIC din Iasi, dar din anul 2012 nu s-a mai format grupa la zi din cauza lipsei studentilor.

  2. C spune

   Facultatea de muzica din Piatra-Neamt e doar o filiala a celei din Cluj. Nu e completa. Eu de exemplu nu pot merge aici pe specializare „Flaut” , deoarece NU exista asa cv in aceasta filiala. Sunt minusuri!

 10. cristina spune

  inca o tiparnita de diplome

 11. dan spune

  Sa dea Dumnezeu sa fie! Cladirea e foarte buna pentru asa ceva, pacat ca e cam ascunsa. Universitatea sa nu fie vreo filiala a alteia, ca atunci e bai!

 12. Mioara Si Daniel Cobzaru spune

  Ar fi foarte bine!!!

 13. Ady Adri Adriana spune

  Sa speram ….;)

 14. Radu Dumitrita Ada spune

  De stat nu de invatat !!!

 15. Ciocan Marius-Eduard spune

  Ce-i lipseste chelului???….

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate