Planul roşu de intervenţie

0

Prefectul judeţului, Mihai Archip, a avizat pe 19 octombrie a.c. Planul roşu de intervenţie la nivelul judeţului Neamţ.

Planul a fost întocmit de către Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) cu sprijinul instituţiilor cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă: Instituţia prefectului,  Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Serviciul Judeţean de Ambulanţă, SMURD, Unitatea Primiri Urgenţe.

Planul de intervenţie de la nivelul judeţului nostru a fost elaborat ca urmare a ordinului comun al ministrului administraţiei şi internelor şi al ministrului sănătăţii. Existenţa lui este foarte utilă pentru că asigură o  coordonare unitară a tuturor instituţiilor cu atribuţii de intervenţie în cazul producerii unor accidente colective, calamităţi, dezastre, cu manifestări deosebit de rapide şi efecte limitate în timp şi care au ca rezultat sau estimează  un număr mare de victime”, a declarat prefectul judeţului Mihai Archip.

Conform prevederilor legale, Planul se activează la solicitarea inspectorului şef al I.S.U. de către prefectul judeţului, în baza informaţiilor obţinute de la dispeceratele de urgenţă, ale poliţiei, ale jandarmeriei sau de la alte instituţii cu rol în domeniu.

Procedura de punere în aplicare a Planului nu este complicată, este doar riguroasăAstfel, în funcţie de gravitatea evenimentelor, primul echipaj medical sau de prim ajutor sosit la locul intervenţiei  face propunerea de activare a Planului roşu de intervenţie inspectorului şef al I.S.U.. Acesta demarează procedurile de declanşare a Planului roşu de intervenţie, informând prefectul asupra producerii evenimentului şi solicitând declanşarea Planului.  Din momentul în care Planul roşu a fost declanşat de către prefect, ISU va coordona toată acţiunea” a mai adăugat  Mihai Archip, prefect de Neamţ.

Planul de intervenţie de la nivelul judeţului Neamţ va fi transmis la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, pentru aprobare.

D.S.


aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate