„Plămâni pentru Bogdan”, o campanie umanitară pentru un băiețel din Piatra-Neamț. Costul transplantului este de 200.000 euro

2

Horciu Bogdan Constantin, un băiețel în vârstă de 11 ani și 5 luni din Piatra-Neamț a fost diagnosticat cu 8 diagnostice, dintre care cel mai sever fiind HTP (hipertensiune pulmonară severă), acesta având nevoie de transplant de plămâni. Se pare că Bogdan așa s-a născut, dar boala i s-a descoperit la vârsta de 6 ani. De atunci părinții merg cu el regulat la Institutul de Cardiologie din cadrul spitalului din Târgu Mureș și la Clinica de Pneumologie din Cluj Napoca. Bogdan a mers și în Viena, la Clinica A.K.H., dar pentru că există divergențe între statul român și statul austriac, doctorii au refuzat să vadă pacienți români. Costurile unui transplant pulmonar sunt uriașe, fiind imposibil de suportat de către părinți.

Familia face apel la bunătatea dumneavoastră! Orice donație e binevenită! Bogdan vă mulțumește și își așteaptă șansa la viață!

Pentru detalii și informații îl puteți contacta pe tatăl lui Bogdan la nr de telefon : 0040744579070 – Horciu Ovidiu.

Contul aplicației de donație online pe Facebook este deschis pe numele: Dăscălescu Silvia Elena – sora lui Bogdan.

Puteți dona on-line – urmând pașii din aplicație – daca aveți un card (click aici pentru a accesa aplicația de donare pe Facebook) sau prin bancă în contul de mai jos:

CONT UMANITAR HORCIU BOGDAN CONSTANTIN:RO61BTRLRONCRT00U0223316
Asociatia umanitara „Codrin – Ocrotiti copiii ce vor ramane doar copii”
CUI 15314206

„Bogdan – un copil minunat care merită să se joace, să alerge şi să trăiască la fel ca toţi copiii. Povestea lui ar trebui sa fie povestea oricarui copil, a carui COPILARIE inseamna: INOCENTA, VESELIE, JOACA, SCOALA, BICICLETA, SANIUS, ALERGAT, GENUNCHI JULITI, SOTII, dar povestea lui este: zeci si sute de drumuri prin clinicile din tara, cu lungi internari, cu analize si interventii chirurgicale, cu Mos Craciun si Iepurasul venit la patul lui de spital. Dar pe langa complicatele diagnostice de pana atunci: DISRITMIE EXTRASISTOLICA, RITM ATRIAL INF, VENA CAVA INTRERUPTA,CANAL ARTERIAL PERSISTENT MIC , in 2012 un alt diagnostic sever chiar ca i-a întrerupt copilăria: HIPERTENSIUNE PULMONARĂ SEVERĂ IDIOPATICĂ, afecţiune care i-a limitat foarte mult activităţile, depinzând de un tratament şi un program strict. Cu toate acestea, Bogdan este un copil vioi şi inteligent, curios şi dornic de a învăţa lucruri noi, fiind şcolarizat la domiciliu, cu rezultate foarte bune la învăţătură în fiecare an şcolar. Ultima internare în spital a adus cu ea veşti cele rele, boala s-a agravat, tratamentul nu mai este suficient, singura lui şansă la viaţă fiind transplantul de plămâni. Acesta poate fi făcut la Viena şi costurile se ridică la circa 200 000 euro, o sumă imposibil de acoperit de către familia lui.
Fac apel la dumneavoastră pentru a întinde o mână de ajutor acestui copil şi a-i da o şansă să aibă o viaţă normala alături de părinţii şi sora lui! Multumim doamnei Daniela Soroceanu, ca s-a implicat campaniei de strangere de fonduri on-line: „Plamani pentru Bogdan!” si speram ca gestul dumneaei sa ii poarte noroc lui Bogdanel si sa avem cu totii multumirea ca am participat la salvarea unui copil…..si nu-i putin lucru ca………viata lui depinde de noi toti…….nu putem ramane indiferenti…
”,
a declarat Monica Sofron, președintele Asociației Umanitare Codrin.

„M-am întâlnit cu doamna Monica Sofron, preşedintele Asociaţiei Umanitare “Codrin-Ocrotiţi copii ce vor rămâne doar copii”, Ambasadorul pe Asistenţă Socială la nivelul judeţului Neamţ pentru anul 2017. Împreună am abordat problematica celor 40 de cazuri aflate în grija Asociaţiei, încercând să găsim soluţii viabile pentru acestea. Dintre toate aceste cazuri, de departe cel mai urgent este cel al micuţului Bogdănel Horciu, din Piatra-Neamţ, care necesită dublu transplant de plămâni. Costurile unei intervenţii medicale de acest tip şi a celorlalte cheltuieli sunt de aproximativ 200.000 €. M-am alăturat şi eu acestei campanii pentru strângere de fonduri on-line şi vă invit şi pe voi să daţi o şansă acestui copil, accesând pagina de facebook – Alex Dăscălescu – Plămâni pentru Bogdan!”, a declarat prefectul județului Neamț, Daniela Soroceanu.

Vezi mai jos cum poți dona pe Facebook daca ai un card bancar.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
  1. Ovidiu spune

    In acest caz nu pt ca Austria nu mai are colaborare cu Romania!!…

  2. Ioan spune

    IN ROMÂNIA FUNCTIONEAZA FORMULARUL E 112 ???????

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate