Pietrenii vor ca administrarea noii Piețe Centrale să fie scoasă la licitație

33

Am spus de nenumărate ori că este inacceptabil ca cei care au administrat piața care a ars să fie aceiași cu cei care o administrează și după reconstrucție. Nu mai vrea nimeni să vadă în noua piață același director, aceiași samsari, aceleași afaceri ciudate. Dincolo de opinia noastră ca publicație am efectuat și un sondaj de opinie corect, nu cum fac alții, și rezultatul a fost acela că pietrenii, în proporție de aproximativ 60%, vor ca administrarea noii Piețe Centrale să fie scoasă la licitație și nu dată prin încredințare directă unei societăți comerciale. (Click aici pentru sondaj)

noua-piata-piatra-neamt-2Mai mult decât opinia noastră și rezultatele de necontestat ale sondajului, vedem și o inițiativă a unui grup de consilieri locali care vor același lucru, scoaterea pieței la licitație. Iată ce spune reprezentantul grupului de consilieri locali care fac parte din majoritatea din consiliul local.

În urma consultării cetățenilor din municipiul Piatra-Neamţ, dar în primul rând a comercianților ce își desfășoară activitatea în Piața Centrală, grupul consilierilor locali PSD a decis că este necesar ca cel mai important spațiu agroalimentar din oraș să își găsească în mod transparent și legal un administrator competent iar acest lucru nu se poate face decât printr-o procedură de licitare a administrării pieței, nu prin încredințarea directă către o anumită firmă.

Nemulțumirile pietrenilor privind managementul de până acum al pieței centrale ne-au determinat să inițiem un demers prin care să blocăm orice intenție de a se da piața unei firme în mod direct, fără licitație publică. Astfel de practici trebuie să înceteze la Piatra-Neamț.

Trebuie ruptă o dată pisica și făcute lucrurile în interesul cetățenilor, nu al politicienilor. Astfel, deși noi, de la PSD, avem un suport electoral clar, am hotărât să nu mai luăm decizii importante fără să consultăm cetățenii așa că am pus la dispoziția tuturor locuitorilor județului Neamț o petiție prin care aceștia să își exprime poziția față de viitorul Pieței Centrale.

Vrem să încurajăm producătorii nemțeni, vrem comerț civilizat și prețuri decente, vrem o piață administrată corect și mai ales vrem ca firma care administrează piața să nu mai fie decisă politic ci prin licitație publică.”, a declarat Victor Marghidan, consilier local PSD.

La declarația de mai sus se adaugă și o petiție online în sensul scoaterii la licitație a administrării pieței. Dacă vrei și tu ca Piața Centrală să fie administrată altfel și mai ales de alți oameni față de cei care o administrau atunci când a fost distrusă în urma unui incendiu suspect dă click mai jos și semnează și tu această petiție online.

PETIȚIE ONLINE
Vrem licitație publică pentru administrarea Pieței Centrale!

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
33 Comentarii
 1. Camelia Sava spune

  Pentru ce licitatie? Nu se vinde un cal. Producătorii vin si.Si ocupă un loc,isi vand marfa si pleaca. Ce este asa greu? Cine vrea licitație s.o faca la el acasa.

 2. Carolina Si Adrian Corfu spune

  Ce licitație vreti iarbsenumple piata cc cei care vand produsele agricole din piata muncii cu suprapret in piata trebuie lăsați producătorii sa-si vândă produsele lanpret corect comercianții sa aibă compartiment aparte nu sa se amesteca cu țăranii
  Cei care vand lapte brânză ouă zarzavat si altele din gospodăria proprie sa aibă acces la tarabe in piata nu pe trotuar pînă la pod ca si oamenii adrian sau bani si au dreptul la condiții decente

 3. Gheorghe Morosan spune

  CINE VA LICITA IMPOTRIVA MAFIEI VA FI ARESTAT

 4. Marcela Jitariu spune

  Inițiativa ar fi corectă însă participanții,cît de corecți sînt ?…Supuneții la testul de fidelitate ….

 5. Stolniceanu Mihai spune

  Ori cine ar lua o discuții tot vor fi samsarii tot vor fi in fata , cei cu produsele lor nu vor încăpea pentru că cheltuie și muncesc prea mult pentru a mai da spaga

 6. Valeria Nistor spune

  Să fie scoasă la licitatie publica.

 7. Lenuta Iftimia spune

  Cartile sunt facute !!! Vor intra doar cei care au dat darul !!!

 8. Ungureanu Ghe Gheorghe spune

  Să rămână în administrarea primăriei că e mai bine.

 9. Staicu Cornelia spune

  Cine a dat sacosa cu bani intra la piata….tot aia care au carat si pana acum….asa ca producatorii n.au loc
  Noi,oamenii nu ar trebui sa mai cumparam….sunt producatori care vand de acasa,de la poarta…

 10. Margareta Esanu spune

  Ma abtin sa comentez ..vom vedea mai departe !!

 11. Olimpia Schiopu spune

  hoți și bișnițari.

 12. Olimpia Schiopu spune

  Să fie o binefacere pt. țărani care muncesc pământul și nu pt.

 13. Ungureanu Ghe Gheorghe spune

  O porcărie ce să fie scoasă la licitație! Nu știți cum se fac licitațiile tot clienteala politică de tip mafiot intră în administrarea ei după aia să-i jăcmănească pe țărani sau cine va inchiria spațiile.

 14. Beti Maria spune

  Piata este a orasului ,deci a cetatenilor si trebuie administrata de Primarie.Daca este administrata privat cine ne garanteaza ca chiriile nu vor fi enorm de mari incit si comerciantii sa mareasca preturile produselor?Poate fi administrata cu simnt de raspundere si d Primarie .

 15. Toader Obreja spune

  A aparut o noua vaca de muls…

 16. Ciudin Cristian spune

  Tot niste hoti o so conduca stati linistiti

 17. Cercel Danut spune

  „Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale”

 18. Popa Geanina spune

  Piața trebuie sa fie pentru desfacerea produselor românești. Oamenii,nu au unde sa își vândă marfa,suntem sufocați de samsarii care vând produse scumpe la calitate îndoielnică.

  1. Romeo Ionescu spune

   cumpără de unde vrei tu, care e problema, nu te obligă nimeni să cumperi ce nu-ți place

 19. Leo Leo spune

  Bai, nu intelegeti ca nu-i a voastra?

 20. Maricica Herdes spune

  Daca apartine orasului, de ce nu intra subordinea primăriei? De ce trebuie administrata de cineva? Oare este cineva din tara asta care nu stie cum se fac la noi licitatiile?

 21. Raul Pitaru spune

  Corect….ar fi….licitație …transparenta…

 22. Silvia Cavaleru spune

  Sa fie lasati taranii care produc, sa-si vanda produsele in mod civilizat,fara costuri prea mari !!

  1. Mikaela Cozma spune

   Pai atunci,cum sa isi m-ai scoata baniii pe toate cheltuielile facute pana acum?Si cu Celalalt Complex care a fost inainte si datoriile care au ramas de achiatat?De unde?

 23. Cristian Iosifescu spune

  E ignifugată ?

 24. Florin Petrescu spune

  O intrebare simpla , producatorii vor putea inchria spatii in noua piata , sau tot abonatii vor fi majoritari ?

 25. Iulian Maxim spune

  Fie cum o fi numai focul sa n-o arda !

 26. Semirea Rodica spune

  Corect

 27. Cercel Danut spune

  Vreți, dar nu o sa aveți! Dinu Paturicä a luat deja postul!

 28. Hermina Bataraga spune

  Eu nu licititez, ce sa incurc lumea cu petitia …

 29. Vali Rusu spune

  ASA SA FIE,SE PARE A FI CORECTA INITIATIVA!!

 30. Parjolea Valerica spune

  Așa ar fi corect,dar cărțile sun sigur făcute de mult timp.

 31. Dăscălescu Răruță Maria spune

  E un mare adevăr. De ce să gie aceleași persoane de multi ani.Deja i-am învățat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate