Pietrenii locuiesc într-un șantier. Primarul Andrei Carabelea spune că orice modernizare presupune un disconfort (VIDEO)

3

Nu mai este demult o știre faptul că au început lucrările pe culoarele de mobilitate urbană în Piatra-Neamț. O simțim cu toții din momentul în care ieșim din case. Implementarea proiectelor nu implică doar asfaltare, ci și modificări ample la rețelele de utilități, situație care duce de cele mai multe ori la blocaje în trafic și un disconfort mare în rândul șoferilor și pietonilor.

În acest sens, primarul Andrei Carabelea a făcut o serie de precizări cu privire la stadiul actual al lucrărilor.

„Proiectele nu generează disconfort și probleme. Implementarea sau lucrările te duc în această situație pentru că este inevitabil disconfortul. Orice lucrare presupune praf, zgomot, utilaje, oameni care lucrează. Ca și într-o casă, în momentul în care îți propui să dai cu un banal var te lovești cu tot felul de situații și problemuțe. La nivelul unui oraș, dimensiunea problemelor neprevăzute este exponențial mai mare.”, a spus Andrei Carabelea.

Dacă dintr-un apartament ne mai putem muta pe durata lucrărilor, din oraș nu ne putem muta și suntem nevoiți să locuim direct în șantier. Referitor la aparentul haos al lucrărilor care par să aibă loc simultan în mai multe puncte din oraș, făcând uneori imposibilă circulația, primarul Andrei Carabelea a spus că, de fapt, lucrările sunt fazate și există o logică:

„S-au fazat. După cum puteți observa, sunt și lucrări complementare, diverse sinergii. Operatorul de apă, de energie electrică, TV și fibră optică, toți lucrează acum și de asta se întâmplă și multe lucrări. Asta înseamnă fazare, îi aduci pe toți înainte de asfaltare în așa fel încât într-un interval cât mai scurt să se întâmple toate aceste lucrări.”, a punctat Andrei Carabelea.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
3 Comentarii
 1. Cristian spune

  si bineinteles ca Doreii tot borduri de juma de metru inaltime monteaza pe drumuri. Nu stiu care este logica de le fac asa mari….cumva le cumpara la kilogram ? Cel mai misto o sa fie la iarna cu lucrarile astea …..jeg pe drumuri si lene pe Dorei

  1. Marius spune

   Boss, stiu ca romanii o ard cool mai nou sa conteste absolut tot ce se face in Romania, ei votand PNL si PSD de 32 de ani, dar trecand peste asta, lucrurile s-au mai schimbat in tara asta. Presupun ca te referi la varianta. Nu ti s-a parut cumva suspect faptul ca acolo unde bordurile sunt coborate pentru intrarile in curti/strazi, etc sunt exact si identic la aceeasi inaltime fata de asfalt? Nu ti se pare tie cumva, ca va mai veni inca un strat de asfalt care va ajunge fix pana la acea inaltime? Daca te interesai mai bine, ai fi stiut ca stratul turnat acum este stratul de egalizare si nu cel de uzura. Dar na, suntem cool daca vorbim de rau, ca „noi stim cum stau lucrurile”

   1. Cristian spune

    Boss, nu contest ceea ce se face ci felul cum se lucreaza. Indiferent ca va mai veni inca un strat de asfalt, bordura aia tot inalta o sa ramana. Doar la Romania intalnesti asemena borduri inalte….chiar nu stiu care este logica.

    Si pentru linistea ta….nu am treaba cu politica si nici cu biserica . Mi se rupe de ambele ….

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate