Piatra-Neamţ – tur virtual

0

În cuvintele ce urmează vă prezentăm un interviu cu un tânăr care ridică prestigiul judeţului Neamţ prin intermediul unei activităţi inedite, şi anume promovarea pe Internet a unor panorame de tip 360 de grade cu imagini deosebite, reprezentative pentru oraşul reşedinţă, Piatra-Neamţ. O iniţiativă demnă de apreciat, mai ales că vine din resurse personale, din multă muncă şi talent. Mai-marii noştri ar avea multe de învăţat la nivel de promovare turistică de la tineri ca acesta.
Numele sau este Cernescu Aristotel Ioan , are 25 de ani si ocupatia de baza este realizarea panoramelor virtuale .
Site: http://www.piatra-neamt.neamtvirtual.ro/

Cand ai descoperit panoramele la 360 de grade?
Prima panorama le 360 de grade am vazut-o in anul 2003, in enciclopedia Encarta 2004. Tin minte ca m-am plimbat virtual prin Colosseum-ul din Roma. Era ceva inedit la acea vreme si imi doream sa ajung sa realizez si eu asa ceva, dar nu aveam mari sperante, deoarece panoramele pe care tocmai le vazusem erau realizate de catre Microsoft si nu ma puteam compara cu capitalul lor. In perioada respectiva credeam ca ai nevoie de un echipament si de programe foarte sofisticate si costisitoare pentru a realiza panorame la 360 de grade. M-am resemnat si am revenit la activitatea mea obisnuita din acea perioada: jocurile pe calculator (Counter Strike si NFS).
Mai tarziu, prin vara anului 2006, navigand pe internet, am dat peste un site care prezenta panorame la 360 de grade. Imediat am avut o revelatie: panoramele nu mai erau facut de o firma cu un buget de milioane de dolari ci de o persoana simpla… ca si mine. Atunci mi-am spus ca totusi as putea avea o sansa ca sa realizez faimoasele panorame 360o. Au urmat zile si nopti nedormite in cautarea de informatii despre asa ceva: cum se realizeaza panoramele, ce echipament imi trebuie, cat ar costa echipamentul… Echipamentul era destul de costisitor, peste puterea de cumparare a mea (student fara serviciu) si a parintilor mei (doar tata lucra). A urmat o perioada in care am inceput sa strang bani pentru a-mi cumpara echipamentul necesar, in paralel cu o cautare continua despre informatii referitor la realizarea de panorame la 360 de grade.
In primavara anului 2007 am reusit sa-mi achizitionez echipamentul necesar. Eram cel mai fericit om de pe Pamant! A urmat o perioada de frustrari: cu toate ca aveam echipamentul necesar (unul low-entry) nu reuseam sa realizez panorame 360. Dar am continuat sa incerc, sa citesc pe internet informatii despre asa ceva si dupa cateva luni am reusit: am realizat o panorama in fata blocului care nu era tocmai perfecta, dar de care eram foarte multumit ca dupa lungi perioade de incercari am reusit si eu.
De atunci mi-am perfectionat stilul, echipamentul, tehnica si fiecare noua panorama o privesc ca pe o noua provocare.

De ce prezinti orasul gratuit? Pasiune sau marketing?
Orasul Piatra-Neamt imi place foarte mult, as putea spune ca sunt indragostit de el, si de aceea m-am decis ca sa-i ofer o prezentare pe masura.

Se castiga bine din aceasta meserie sau mai ai un alt serviciu?
Exista potential, dar e destul de greu sa-i convingi pe oameni sa investeasca in imaginea lor pe internet in perioada aceasta de criza.

Unde te poate gasi cineva care vrea sa faca o panorama virtuala?
Daca cineva doreste o panorama virtuala/un tur virtual ma poate contacta prin intermediul site-ului (pagina contact www.pn.neamtvirtual.ro) sau telefonic la numarul 0745.005.393.

Ce planuri de viitor ai legat de aceaste panorame tinand cont ca Google Street-View bate la usa ?
Pai m-am gandit sa nu-i deschid usa lui Google :). Chiar daca Google Street-View o sa apara in Piatra-Neamt el va arata doar strazile, pe care multi dintre noi le stiu deja… Eu fac mai mult decat atat, sunt un fel de ghid virtual al orasului Piatra-Neamt: te invit in interiorul muzeelor din oras, te duc la strand, la gradina zoo, la baza hipica, iti arat la 360 de grade localurile din Piatra-Neamt, evenimentele ce au loc in oras si in curand panorame la 360 de grade cu oameni importanti/interesanti din Piatra-Neamt.

Care este panorama care iti place cel mai mult ?
Nu as putea spune ca am o panorama preferata, cam toate imi plac.

Pentru a întelege mai bine despre ce este vorba, puteţi arunca o privire aici.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate