Piatra Neamț: sute de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii locali pentru nerespectarea prevederilor legale privind depozitarea deșeurilor municipale (IMAGINI)

1

Pe tot parcursul anului 2022, dintr-un total de 4.426 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 780.800 lei, aplicate de polițiștii locali, 882 de sancțiuni au fost doar pentru depozitarea necontrolată a deșeurilor: fie direct pe platformele de colectare și nu în sheltere sau europubele, fie în zone neamenajate în acest sens, cum ar fi malurile râurilor sau pâraielor de pe raza orașlui.

Mai mult, în urma monitorizării camerelor de supraveghere amplasate la sheltere, dispecerii monitori au constatat 670 de încălcări ale legislației în vigoare (H.C.L. 80/2016 – Regulamentul de salubrizare al municipiului Piatra Neamț, H.C.L. 228/2021 – Regulamentul privind normele de gospodărire, curățenie, întreținere și estetică), în aceste cazuri fiind aplicate un număr de 258 de sancțiuni contravenționale persoanelor identificate că au depozitat necontrolat reziduuri de orice tip.

Pentru evitarea sancțiunilor contravenționale care pot ajunge până la 2.000 de lei, reamintim că deșeurile, indiferent de tipul acestora, se depun doar în locurile special amenajate – în interiorul shelterelor/europubelelor în cazul resturilor menajere, iar deșeurile provenite din construcții, demolări, amenajări interioare, textilele, electrocasnicele uzate se depun la depozitele speciale din cartierele Mărăței și Dărmănești sau pot fi preluate, contra cost, de către un operator autorizat.

Informare transmisă de Poliția Locală Piatra-Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Popescu Veronica Mihaela spune

    Pentru deseurile din textile, aparatura casnica, in cazul in care doresti sa le dai, la cine apelezi, cum aflam un pret pentru ridicarea deseurilor?!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate