Piatra-Neamț: Pas important în implementarea conceptului de Smart City

7

În cadrul Contractului de finanțare aferent proiectului „Modernizarea stațiilor de așteptare pentru transport public (TP)”- Cod SMIS 126607, primarul Dragoș Chitic a semnat marți, 25 februarie, contractul pentru proiectare și execuție.


Dragoș Chitic: „Următorul pas, firesc după semnarea contractelor de finanțare pentru proiectele din fonduri nerambursabile, este semnarea contractelor privind proiectarea și execuția, în urma finalizării procedurilor de licitație. Astăzi a fost semnat contractul privind proiectarea și execuția pentru unul dintre cele 32 de proiecte din fonduri nerambursabile pregătite de municipalitatea pietreană, respectiv „Modernizarea stațiilor de așteptare pentru transportul public de persoane”, încă un pas important in implementarea conceptului de Smart City. Vom avea în Piatra-Neamț 80 de stații de așteptare inteligente, cu panouri informative conectate în timp real la mijloacele de transport pentru călători, cu panouri fotovoltaice pentru independență energetică, conexiune wireless la internet și camere de supraveghere video. Valoarea totală a investiției este de 21.165.523 lei, finanțată în proporție de 98% din fonduri europene, cu o contribuție proprie a municipalității pietrene de doar 2%.”


Contractul a fost semnat cu Asocierea SC ELECTROGRUP SA – SC URBAN SCOPE SRL.

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
7 Comentarii
 1. Varga Sandor Andrasz spune

  Cel mai important lucru este scoaterea traficului rutier greu din oraș .
  Actuală tramă stradală din căldarea numită Piatra Neamț este total insuficienta susținerii tranzitului greu de marfa prin oraș .
  Bacăul ne-a luat-o ca de obicei înainte .
  Bine, ei au primar .
  Un șofer de camion are program tahograf strict.
  Se pierd ore bune dintr_ un program de lucru mergând bară la bară pe Leonida sau Fermelor .

 2. sed spune

  Chitic se tine de cuvant. am sesizat despre statiile de autobuz si vad ca lucrurile se misca

 3. Elena Burdea spune

  Se fac pași ușor spre civilizație , dar foarte multe obiective dupa finalizare sunt vandalizate.
  Ma deranjează sa vad pe punctele noi instalate de colectare selectivă a deșeurilor diferite înscrisuri si picturi indecente.Asa ca ar trebuie orașul pe timp de noapte si chiar zi sa fie mai mult supravegheat de polițiști , jandarmi.

  1. Costi Muraru spune

   Orașul are nevoie de alte lucruri: străzii asfaltate, selectarea gunoiului, curățenia etc.

   1. Nădejde Angela spune

    Foarte frumos ….dar un transport public decent …când aveți în proiect,cu puținele autobuze, care când vin ,când nu, prea multe microbuze murdare ,vechi de o mie de ani ,niște autobuze care să acopere tot orașul,ar fi o idee mult mai estetică , păcat avem un oraș frumușel, de ce să ne stricăm imaginea cu rablele care circulă în centrul orașului!!!

 4. Axi spune

  Sincer cred că este o cheltuială fără sens, în primul rând trebuie rezolvata problema transportului în comun din oraș… Apropo domnule primar eu știu că dvs nu mergeți cu microbuzele prin oraș dar ca idee vi se pare ok sa aștept 25-30 de minute să apară un microbuz??? Și uitați-vă și la viteza de deplasare a lor… pur și simplu adormi. Adi. Urbtrans (de fapt doar cei ce fac transport prin oraș cu microbuzele) chiar nu au un program de lucru nu știu ce cauta pe strada… O mare bătaie de joc. Rușine Vouă 😠

 5. Aiurica spune

  Pana atunci sa spele strazile, sa stranga chistoacele de peste tot, Cuiejdiul este un depozit de gunoi, nesimtire cu carul…Smart city?Hmmm….

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate