Piatra-Neamț: Parcările cu plată orară se vor transforma noaptea și în weekend în parcări de reședință. Tarife mai mari

6

Primarul Andrei Carabelea propune în ședința de Consiliu Local Piatra-Neamț din 27 aprilie 2023 un proiect de hotărâre prin care se măresc tarifele la parcările de reședință. De asemenea, cele cu plată orară vor funcționa în regim mixt.

Astfel, dacă proiectul de hotărâre este votat, persoanele fizice ar urma să plătească 200 de lei pe an pentru o parcare de reședință, iar persoanele juridice 400 de lei pe an. De asemenea, se stabilește și un tarif pe lună, respectiv 17 lei pentru persoane fizice și 34 de lei pentru persoane juridice.

„În cazuri întemeiate, contractele de prestări servicii utilizare loc de parcare de reședință pot fi încheiate și pe o durată mai mică de 12 luni, dar nu mai puțin de 3 luni.”, se arată în proiectul de hotărâre.

Se mai propune ca parcările cu plată orară să devină parcări de reședință în intervalul orar 18-8, de luni până vineri și 24h/24h sâmbăta, duminica și în sărbătorile legale cu un tarif de 150 de lei pe an/13 lei pe lună pentru persoanele fizice și 300 lei pe an/25 lei pe lună pentru persoanele juridice.

În prezent, taxa pentru un loc de parcare rezidențial este de:

– 175 lei, anual, pentru persoane fizice

– 350 lei, anual, pentru persoane juridice.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
6 Comentarii
 1. Bunica spune

  Păi dacă unii au câte 3 mașini în familie???

 2. Mihail spune

  Doar in Piatra Neamț este asemenea hoție.Mergeti în Bacău sau Suceava și vedeți că e mult mai bine.De aceea fug turiștii de Piatra Neamț…Și oamenii,în general,încetul cu încetul se mută din oraș…Rușine!

 3. Irimia Cristina spune

  Oare cât se mai poate taxa un petic de loc de parcare pe carosabil? Nu se știe cât sunt de mari pensiile și salariile? Cât poate acest primar să ne ai taxeze?

  1. Adrian spune

   Cate idei tâmpite și nesimțite va mai vin ??? Totul pentru bani…nu contează de unde, de la cetățeni, de la UE, numai sa vina…tot ce se vede acum este un oraș DISTRUS…Sa va fie rușine !!!

  2. Moflea Papura spune

   Exact aceleași vechi metehne, cheltuie aiurea banii primăriei pe proiecte prost documentate și după aceea se măresc taxe, impozite și servicii către populație. Un primar slab pregătit, cu gândire de doi lei.
   Sa vedeți la anul ce mândru iese la rampa cu marile lui realizări. Jenant.

  3. Moflea Papura spune

   Primar de toată jena. Incult, slab pregătit, pus de alții în fruntea orașului. Jenant.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate