Piatra-Neamț, orașul unde trebuie să selectezi gunoiul, dar îl plătești ca neselectat

4

Diferența dintre taxa plătită pentru ridicarea gunoiului selectat față de cel neselectat este cel puțin dublul prețului. Cu toate acestea, până acum, din verificările noastre, primăria Piatra-Neamț nu a facturat niciodată gunoi selectat.

Cetățenii sunt îndrumați să pună gunoiul selectiv în pubele, poliția locală îi urmărește și îi amendează dacă aruncă gunoiul aiurea, dar în fapt cetățenii plătesc gunoiul ca și cum nu ar fi selectat deloc.

Explicația pentru această anomalie ar fi aceea că daca într-un container pentru hârtie și carton, plin cu hârtie și carton, este și un cotor de măr acela este gunoi contaminat și se bagă la categoria neselectat. Deci, în această logică a contaminării gunoiului sortat, actuala generație de pietreni nu prea are șanse să apuce în timpul vieții lor să plătească gunoiul ca selectat, ci doar ca și cum l-ar pune de-a valma într-un singur tomberon.

Cine are de câștigat din ce sortează mulți pietreni? Alții decât pietrenii care plătesc gunoiul. Pietrenii dacă selectează sau nu gunoiul plătesc oricum la fel, ca și cum nu l-ar fi selectat.

4 Comentarii
 1. Daniela Dascalu spune

  Buna ziua.
  Va rog că în următorul articol sa vă referiți și la parcările plătite care sunt langa aceste tomberoane unde se depozitează gunoaie pe lângă așa cum apare și în fotografii. Este o permanenta sursa de infectii aceste gunoaie aruncate în plină isterie provocată de pandemie primăria arată că este indiferentă față de cetățeni nu mai zic că soluția taxa pentru parcări mizerabile pline de gunoaie adevărate surse de contaminare

 2. Andrei spune

  Domnule Iosub Robert,va rog sa analizati faptul ca:
  1. deseurile selectate sunt de fapt deseurile reciclabile ce nu se factureaza si nu contin taxa de depozitare in rampa(depozitul de gunoi) .
  2.deseurile neselectate sunt de fapt deseurile menajere ce se factureaza si includ in tarif costul de depozitare in depozitul ecologic precum si taxa de economie circulara.

 3. Florin spune

  Let’s sue them. Un proces colectiv. Ca eu dau selectat.

 4. cetateanul turmentat spune

  o bataie de joc, cand vin si ridica gunoiul din custile astea noi , vin cu o singura masina si incarca din fiecare cusca in masina aia.
  tipic romanesc, declarativ suntem eco dar in fapt tot in urma tarilor civilizate si asta din cauza politrucilor care stau la butoane si faciliteaza sau chiar incurajeaza astfel de situatiii.

  tipic romanesc

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate