Piatra-Neamț: ape uzate deversate în canalizarea pluvială (IMAGINI)

0

Problema imobilelor nebranșate la sistemul public de canalizare menajeră nu este una de neglijat!

Astăzi, polițiștii locali din cadrul Compartimentului Protecția Mediului, împreună cu lucrătorii S.C. Publiserv, au demarat acțiunea de identificare a blocurilor și a imobilelor ai căror proprietari deversează apele menajere direct în canalizarea pluvială ajungând mai apoi, în pârâul Cuiejdi.

Astfel, au fost depistate trei blocuri, pe străzile Al. Viforului și Al. Tiparului (fostul cartier Lenin) care nu erau branșate la rețeaua de canalizare a apelor menajere gestionată de ApaServ, acestea deversând apele uzate direct în canalizarea ce preia apele pluviale.

Totodată, s-a constatat că foarte multe cămine sunt deteriorate, acesta fiind un motiv în plus pentru care apele menajere ajung în canalizarea pluvială. După finalizarea acțiunii de identificare a imobilelor ce deversează direct în canalizarea pluvială și a căminelor ce necesită reparații, urmează a se lua și măsurile ce se impun, atât în privința asociațiilor de proprietari cât și a persoanelor fizice sau juridice care au obligația de a se branșa la rețeaua publică de canalizare sau de a repara și întreține respectiva rețea, astfel încât să nu se mai producă poluarea apelor meteorice și a pârâurilor ce traversează orașul.

Sursa/Foto: Poliția Locală Piatra-Neamț

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate