Piatra-Neamț: Accident rutier produs pe fondul neadaptării vitezei la condițiile meteo și de drum

0

În ultimele 48 de ore, pe raza județului Neamț a fost înregistrat un singur accident rutier soldat cu victime. Evenimentul a avut loc în municipiul Piatra-Neamț și s-a produs pe fondul neadaptării vitezei la condițiile meteo și de drum.accident-iarnaPolițiștii rutieri au intervenit, ieri, pentru soluționarea unui accident produs în intersecția bd-ului Decebal cu strada 22 Decembrie. Din primele cercetări se pare că, în timp ce o femeie de 37 de ani conducea un autoturism pe strada 22 Decembrie, a pătruns în intersecția cu bd-ul Decebal, a pierdut controlul asupra vehiculului și a intrat în coliziune cu un autoturism oprit la semafor. În urma impactului a rezultat rănirea pasagerei din autoturismul oprit, o femeie de 26 de ani, din Zănești.
Ambii conducători auto au fost testați iar rezultatele au fost negative. Cercetările în cauză sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Recomandări IPJ Neamț: 
Recomandăm conducătorilor auto să adapteze, în permanență, viteza la condițiile meteo și de carosabil. De asemenea, autovehiculele trebuie să fie echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare – dezaburire funcţional etc.).  Atenție sporită la pietoni și la traversările acestora în grabă, pe timp de iarnă!
Pietonilor le recomandăm să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă. Asiguraţivă temeinic şi traversaţi drumurile numai după ce sunteţi siguri că o puteţi face în condiţii de siguranţă! Asigurați-vă că drumul spre școală sau casă este unul de siguranță pentru copilul dumneavoastră! În această perioadă, în care traficul este îngreunat, nu vă lăsați nesupravegheați copiii! Aceștia nu conștientizează că timpul de frânare a unui autovehicul crește proporțional cu starea carosabilului sau condițiile meteo, întârziind, astfel, o oprire în siguranță.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate