Piața materialelor de construcție: „Fundația m-a costat cât m-ar fi costat o casă acum 2-3 ani” – Francesco Capuano

0

La început, cariera domnului Francesco Capuano se axa pe un alt domeniu, și anume cel al construcțiilor. Mai concret, de fabricarea unor materiale de construcție, ulterior axându-se și pe HoReCa, după cum v-am prezentat în articolele precedente.

Vă mai ocupați de materiale de construcții?

Da, ne mai ocupăm, exportăm tot, fabrica acum are numai 50 de angajați, înainte avea 300, și acolo este o criză. Prețurile au explodat. Noi construim o casă acum și am făcut fundația, m-a costat ca o casă, cât m-ar fi costat o casă acum 2-3 ani. Foarte, foarte scump. Caut cărămidă și nu găsesc cărămidă, la orice preț, trebuie să stau la rând două-trei luni pentru că fabrica „poate” îmi dă cărămidă.

Ar trebui ca la prețurile astea să fie marfă.

Nu înțeleg, pentru că s-a scumpit atât de mult cărămida, consumă foarte mult gaz și curent și atunci, s-a scumpit atât de mult că nu mai fac trei schimburi, fac un schimb, că nu îi convine să plătească și atunci face un singur schimb, au mărit prețul și produc o treime sau jumătate și atunci toată lumea stă la rând, și cât stai la rând, îți dai seama că prețul crește foarte mult, este foarte multă cerere.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate