Piață în aer liber la minus 10 grade – Neamț

2

Poate nu ar fi rău ca cineva să se gândească la un proiect sau o metodă prin care să fie ajutat mediul rural din Neamț prin construcția unor mici piețe agroalimentare, măcar în comunele cu tradiție în târguri și oboare.

Cu excepția comunei Săvinești unde primăria a construit o mini piață și alte câteva cazuri izolate, în mai toate comunele din Neamț comercianții și micii producători locali vând sub cerul liber în condiții care fac ca după 6 ore să fie nevoiți să arunce jumătate din marfa agroalimentară care îngheață.

De exemplu, o asemenea situație am întâlnit-o recent în comuna Bicazu Ardelean, un loc cu tradiție în ceea ce privește comerțul ambulant în piețe și oboare.

dolinex
2 Comentarii
  1. Carol spune

    Personal si eu am constatat aceasta stare de lucruri de mult timp, fiind o persoana care locuiesc in zona rurala si sunt obligata sa fac piata in aceste conditii. Consider ca , daca ar exista interes din partea primariilor . ar trebui sa se rezolve o astfel de problema care aduce atingeri majore igienei si calitatii produselor vandute, fara sa mai vorbim despre aspectele codului fiscal, care nu exista pt acesti comercianti! Cred ca ar trebui interzis comertul cu produse alimentare in aceste conditii! Nu le convine sa plateasca o taxa de piata, dar noua consumatorilor trebuie sa ne convina sa cumparam in orice conditii ? Nu este normal sa se puyna problema refuzului de a cumpara de la ei, pt ca nu exista alternativa – nu-ti convine sa te deplasezi sute de km pt a-ti procura cateva alimente din alta parte – piata- nu magazine ! Speram sa fie cineva atent la aceste probleme ! Mai exista inspectie sanitar-veterinara c\are sa se ocupe de aceste situatii ?

  2. Nelu spune

    Dle Admin , va puneți și întrebarea Câți din Ei ar fi amatori să și vândă Intr o Piață , tot publicați alaltăieri ceva de ANAF , Ei Bine la ce-i de i prezentați D vstra Nu o să vedeți și Nu numai la Bicaz Ardeleanu ci și în alte locuri ,Unul care să vă de-a Bon fiscal , Cântare electronice Au , in schimb Case de marcat Ba , Ar mai fi și Faptul că dacă îi pui la un loc , iese cum era acum ceva timp la UNIC sus la standuri , Aceeași marfă ,cu diferența de ,2 , 4, 5 lei de la un stand la altul, Ceea ce la momentul actual Nu mai e , E cu totul altceva , Va dau și un caz concret , după deal in Tulgheș , exista o hală , de ceva timp , Dar Nu o folosește nimeni , Preferă sa vândă de la , din mașină , Doamne Ferește. Apare , Vine Cineva , strâng în 2 min , ori le baga în curțile de la casele din zonă și de Unde vorbeau , românește o dau pe maghiara una două , Nu le convine lor să plătească taxe ori taraba din piață , la auto dau o cheie se încălzesc , ori au și un clondir cu mastică , altfel trece timpul.

    ADMIN: La piata nu e obligatorie casa de marcat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate